To prosjekter deltar på Nordic Co-production Market

Når 16 nordiske prosjekter skal presenteres under New Nordic Films/Nordic Co-production Market i Haugesund i neste uke, så er 2 prosjekter fra vår region.

Det ene prosjektet er “Føkkings polakk/Norwegian Dream” av Spætt Film med Igor Devold på regi. Spætt deltok med prosjektet på Vårstigen, Filminvest sin satsning på spillefilm i regionen i 2018, og fondet har fulgt prosjektet siden. Prosjektet er støttet av både det norske og det polske filminstituttet, og Spætt har en ambisjon om å gå i produksjon på Frøya i nær fremtid. Igor Devold debuterte på norske kinoer med dokumentaren “Den tilfeldige rockestjernen” i 2015, og dette blir hans andre kinofilm. Spætt Film har de siste årene opparbeidet seg bred erfaring innen kortfilm og dokumentar, og har  tidligere erfaring fra kinolansering med “Trondheimsreisen” og den danske kinosuksessen “De forbandede år”, som de co-poduserte med Space Rocket Nation.

Filmbin er det andre selskapet som får anledning til å presentere et spillefilmprosjekt, “Ravnejenta”. Spillefilmidéen er basert på Torill Thorstad Haugers bok med samme navn, som Trond Morten Venaasen har skrevet et manus ut fra. Prosjektet ble presentert under både JETS og M:brane tidligere i år, og fikk strålende tilbakemeldinger. Regissør er Christian Lo, som er en godt etablert regissør av barne-og familiefilmer, med kinofilmene”Bestevenner”. “De tøffeste gutta” og “Los Bando” på merittlisten. 

Filminvest er stolt medfinansiør og ønsker lykke til. 

Bilde: Illustrasjonsbilde fra “Norwegian Dream”/Spætt Film