Støtte til 9 nye prosjekter

Filminvest har gitt tilskudd til 9 film-, tv- og spillprosjekter fra regionen i årets siste søknadsrunde.

Innen søknadsfristen den 24. september mottok Filminvest 21 søknader med en samlet søknadssum på nesten 8 millioner. Selskapet styre hadde tildelingsmøte den 22. oktober og innvilget 9 av søknadene med til sammen 1 225 000,- millioner kroner i tilskudd.

– Det var høy kvalitet på søknadene i denne runden og vi har måttet foreta tøffe prioriteringer. Vi har med denne tildelingen fordelt alle tilgjengelige tilskuddsmidler for året, men vi oppfordrer søkerne til å komme tilbake med nye søknader i 2019, sier daglig leder Stig Bech.

Det største tilskuddet går til Herlig Film og TV. Selskapet med produsentene André Folkestad, Camilla Vanebo og Finn Gjerdrum i spissen mottar 330 000,- i produksjonstilskudd til kinodokumentaren Radiokameratene. Regissør er Ingrid Ese Folkestad.

To andre dokumentarprosjekter får tilskudd i denne runden. Upnorth Film mottar 220 000,- i utviklingstilskudd til kinodokumentaren Hallelujah med Tonje Hessen Schei på regi. Fabelaktiv mottar 100 000,- til utvikling av en dokumentarserie om Kjell Aukrust: Aukrust – Gud velsigne vår herre. Regi er ved Rune Sæterstøl. Serien skal være klar til 100-årsjubileet for Aukrusts fødsel i 2020.

Filminvest har ellers innvilget utviklingsstøtte til fire spillefilmer, én dramaserie og ett spill. Se fullstendig tilskuddsliste under.

Som et ledd i arbeidet med å bedre kjønnsbalansen i film- og tv-bransjen fører Filminvest statistikk over kvinneandel i fondets tildelinger. Kvinneandelen regnes ut med bakgrunn i fagfunksjonene produsent, manusforfatter og regissør. Kvinneandel i prosjektene som har mottatt tilskudd er 56,2 %. I film- og tv-prosjektene er 5 av 8 regissører kvinner og av manusforfatterne er 7 av 8 kvinner.

 

PRODUKSJON AV KINODOKUMENTAR

RADIOKAMERATENE

Produksjonsselskap: Herlig Film og TV AS v/André Folkestad, Camilla Vanebo og Finn Gjerdrum

Regi: Ingrid Ese Folkestad

Manusforfatter: Ingrid Ese Folkestad

Tilskudd: 330 000,-

Radiokameratene møter vi redaktør Paul Sundnes og de andre i Bygderadio Vest som kjemper med nebb og klør, etter at NRK og de andre store har forlatt FM-nettet for å gå på DAB. For hvordan skal en lokal analog radiostasjon drevet av aldrende radioamatører overleve i skyggen av den digitale radiorevolusjonen? Radiokameratene er en karakterdrevet feelgood dokumentar om livet i lokalradioen.

 

UTVIKLING AV KINODOKUMENTAR/DOKUMENTARSERIE

HALLELUJAH

Produksjonsselskap: UpNorth Film v/Christian Falch

Regi: Tonje Hessen Schei

Manusforfatter: Tonje Hessen Schei

Tildelt: 220 000,-

Hallelujah er en internasjonal featuredokumentar om kristensionisme.

 

AUKRUST – GUD VELSIGNE VÅR HERRE

Produksjonsselskap: Fabelaktiv v/Arild Halvorsen

Regi: Rune Sæterstøl

Manusforfatter: Karsten Fullu

Tilskudd: 100 000,-

Aukrust – Gud velsigne vår herre er en dokumentarserie i tre deler om en av Norges mest folkekjære personer. Kjell Aukrust er kanskje den som har fanget den norske folkesjela best av alle.

 

UTVIKLING AV SPILLEFILM

JENNYS TID

Produksjonsselskap: Filmbin v/Nicholas Sando og Trine Aadalen Lo

Samprodusent: TMM Produksjon v/Dag Rune Johansen

Regi: Christian Lo

Manus: Linn-Jeanethe Kyed

Tilskudd: 80 000,-

Jennys tid er en underholdende tidsreisefilm om Jenny (12), en jente fra i dag, som nettopp har mista Oldefar – og nå vil Oldemor miste Storgården – Jenny sitt sommerparadis. Jenny blir sendt tilbake til 1930-tallet hvor hun møter sin egen Oldefar som guttunge og avslører en gammel hemmelighet som kan løse familiens problemer – men handlingene hennes i fortiden truer hennes egen eksistens.

 

FRI

Produksjonsselskap: Filmbin v/Nicholas Sando og Trine Aadalen Lo

Regi: Guro Ekornholmen

Manus: Anniken Fjesme, Guro Ekornholmen

Tilskudd: 100 000,-

Det er sommerferie. Nettene er lange og lyse. Fire jenter skal overnatte i skogen for første gang uten voksne. De trenger å slippe seg fri.

 

INGENTING FORSVINNER

Produksjonsselskap: Spætt Film v/Håvard Wettland Gossé

Regi: Marit Moum Aune

Manus: Elisabeth Matheson

Tilskudd: 100 000,-

Etterretningstjenesten forbereder alliert invasjon i Norge. To søstre risikerer livet for å få informasjonen fram. For å nå målet må den ene søsteren stoppe den andres engasjement.

 

HADELAND

Produksjonsselskap: Smallville Films v/Nicholas Sando og Stein Berge Svendsen

Regi: Ingrid Stenersen

Manus: Ingrid Stenersen

Tilskudd: 120 000,-

Hadeland skal bli en varm og leken spillefilmkomedie. Historien handler om Gunn, Sara og Marie, tre kvinner i et bygdesamfunn, som på hvert sitt vis opplever å ha mislyktes i livet – og med kjærligheten. Når tre politimenn ankommer bygda for å etterforske et smuglernettverk i området, settes derimot livene deres på hodet.

 

 

UTVIKLING AV DRAMASERIER

BELLE

Produksjonsselskap: Spætt Film v/Håvard Wettland Gossé

Manus: Mia Moen Grendal

Tilskudd: 75 000,-

Belle er basert på ekte, grusomme hendelser, og forteller historien om hvordan en norsk-amerikansk kvinne drepte og begravde ektemenn, friere og sine egne barn for å oppfylle drømmen sin om penger og suksess.

 

 

UTVIKLING AV INTERAKTIVE PRODUKSJONER

KLANGM

Produksjonsselskap: Tinimations v/Tom-Ivar Arntzen

Tilskudd: 100 000,-

KlangM er et psykedelisk rytme-actionspill, som blindt strever etter full innlevelse med elektronisk dansemusikk igjennom lynrask kamp. Både touch devices og musa egner seg til denne elektroniske symfonien.

 

Bilde: Fra pilotopptak av «Fri» (Filmbin, 2018)