Kompetansepris til Nicholas Sando

Produsent Nicholas Sando vant Filminvests kompetansepris for 2018 under den årlige julesamlingen for film- og spillbransjen torsdag 6. desember.

Prisen skal skal gå til en produsent eller regissør med fast tilhold i regionen som har vist talent innenfor sitt område, som er lærevillig og som har potensial til å nå langt. Prisen er på 15 000 NOK. Prispengene skal gå til et kompetansehevende tiltak som skal bidra til å øke prisvinners kompetanse innen sitt fagområde. Prisen ble delt ut for første gang i 2017, og den gikk da til Line Klungseth Johansen.

Årets vinner

Årets prisvinner er valgt av administrasjonen i Filminvest: Stig Bech, Maren Moseng og Inge Tenvik. Begrunnelsen for tildelingen er som følger:

Årets vinner er en stor ressurs. Prisvinneren er produsent og har i løpet av de siste ti årene vært involvert i svært mange av spillefilm- og dramaserieprosjektene som er innspilt i regionen, enten som produsent, produksjonsleder eller location manager. Prosjekter som Bestevenner, De tøffeste gutta, Kon-Tiki, Knerten, Løvekvinnen og Lilyhammer har nytt godt av prisvinnerens stålkontroll på det meste. Han er utdannet ved høgskolen her på Lillehammer og har vært en viktig del av produksjonsselskapet Filmbin siden arbeidet med spillefilmen Bestevenner i 2008. Han har vært produsent på to av Filminvests store satsinger i år: Dramaserien Helium (produsert av Fabelaktiv) og spillefilmen Los Bando (produsert av Filmbin). Sistnevnte hadde premiere under årets filmfestival i Berlin og har siden vunnet en rekke priser over hele Europa, deriblant under verdens største mediefestival for barn, Cinekid i Amsterdam.

Prisvinneren er en tallknuser, og han trives best på produksjonskontoret når det koker som verst. I dag har han som produsent flere spennende prosjekter i utvikling, som vi gleder oss til å følge videre. Filminvests kompetansepris går i år til en produsent som har vist stort talent og som vi har stor tro på for fremtiden. Gjennom denne prisen ønsker Filminvest å bidra til at han kan videreutvikle sin kompetanse. Årets prisvinner er Nicholas Sando.  

Flere prisvinnere

Under julesamlingen ble det delt ut ytterligere to priser: Østnorsk filmsenters fagpris som gikk til produsent Arild Halvorsen (Fabelaktiv), og Lillehammer Film Award som gikk til Christian Lo og Arild Tryggestad (Filmbin).