Vant internasjonal pitchepris

Smallville Films og Helmet vant internasjonal pitchepris under Berlin internasjonale filmfestival.

Tirsdag møttes filmskapere fra seks land i Berlin, for å delta på det internasjonale co-produksjonsforumet JETS. JETS (Junior Entertainment Talent Slate), organisert av WEP Productions, er et forum for produsenter som lager sin første, andre eller tredje spillefilm. Her møtes produsenter, filmfond, distributører og salgsagenter fra Tyskland, Storbritannia, Irland, Finland og Canada med mål om å finne prosjekter som egner seg for co-produksjon.

 

Filminvest har som et ledd i det pågående “Vårstigen-prosjektet” gått inn som partner i JETS i 2019 og for første gang var produsenter fra Norge valgt ut til å delta. Deltagelse i JETS er en unik mulighet til å få testet prosjekter internasjonalt og møte bransjeaktører med tanke på co-produksjon.

Juryen, som besto av internasjonale produsenter, finansiører, distributører og salgsagenter, bekreftet at standarden på prosjektene som ble presentert var svært høy. Av 22 prosjekter som ble presentert, ble 11 utropt som vinnere. Blant vinnerne var to av de norske prosjektene:

Hadeland  («No Man Land») Selskap: Smallville Films (Lillehammer),produsent: Nicholas Sando, regissør: Ingrid Stenersen

Grimsby. Selskap: Helmet (Trondheim), produsent: Line Klungseth Johansen, regissør: Alexander Somma og Øystein Moe

De to andre norske prosjektene som ble presentert var:

Ulv, ulv («Wolf») Selskap: Revenka (Snåsa), produsent: Gudrun Austli, regissør: Jon Vatne

Føkkings polakk («You Fucking Polack») Selskap: Spætt Film (Trondheim), produsent: Håvard Wettland Gossé, regi: Igor Devold