Kinosjefene hedrer Los Bando med pris

Los Bando mottar enda en pris. Denne gangen hedres filmen med "Sølvklumpen" som gis av landets kinosjefer.

Filmene «Los Bando» og «Utøya, 22. juli» ble tirsdag hedret av landets kinosjefer med den tradisjonsrike prisen Sølvklumpen, under filmtreff for bransjen.

Christian Lo mottok Sølvklumpen for beste norske familiefilm for «Los Bando». Dette er andre gang Lo har vunnet Sølvklumpen. Han har tidligere fått samme pris for «Bestevenner».

Juryen beskriver «Los Bando» som en humoristisk film som tar barn og unge på alvor, og også fungerer godt for en voksen publikummer. Det er en film med godt driv, og en morsom og actionfylt roadmovie om den store guttedrømmen: Å vinne NM i rock. Juryen trekker også frem filmens unge og sjarmerende skuespillere.

Erik Poppe mottok samtidig Sølvklumpen for beste norske film for «Utøya, 22. juli».

Sølvklumpen deles ut av  Norske Kinosjefers Forbund, og har blitt delt ut siden 1958. Juryen for Sølvklumpen 2018 besto av juryleder Andreas Gilhuus (Larvik), Torhild Vie (Førde), og Anita Kristensen (Bø). Prisene ble utdelt av Torhild Vie og leder i Norske Kinosjefers Forbund, Jørgen Søderberg Jansen, under kinoenes bransjetreff på Filmens Hus.

Foto: Sigurd Moe Hetland