Vant 100 000 kroner til prosjektet “Ormsteinen”

Anna Lian gikk seirende ut av Filminvest sin dramakonkurranse under Kosmorama i går. Premien på 100 000 kroner utstedes av Filminvest og skal benyttes til manusutvikling av prosjektet "Ormsteinen"

I desember utlyste Filminvest en pitchepris på kr 100 000,- til manusutvikling av en dramaserie tematisk forankret i regionen: Trøndelag, Oppland eller Hedmark. Konkurransen var åpen for manusforfattere bosatt i Norge. Ved fristens utløp var det kommet inn 35 bidrag til konkurransen.

Juryen valgte ut følgende fem finalister, som fikk pitche under Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival:

Thomas Bjerke – Mimes Brunnir

Christian Lo – Olav den hellige Jotnedreperen

Magnus Aspli  – Oppsyn

Anna Lian – Ormsteinen

Jørgen Færøy Flasnes – Rottekonge

I forkant av Kanonprisen i går kunngjorde juryen at vinneren av konkurransen er Anna Lian. Lian mottar 100 000 kroner av Filminvest, som skal benyttes til manusutvikling av hennes prosjekt “Ormsteinen”.

Juryens begrunnelse: “Vinnerprosjektet er et prosjekt som trigger nysgjerrigheten og som gjør at man ønsker å vite mere om mysteriet som ligger til grunn. Det er særegent, ikke karikert. Klassisk, men tidløst, og med  tydelig sted – og tidskoloritt. Et prosjekt med et rikt karaktergalleri og en sterk og troverdig hovedkarakter. Et godt utgangspunkt til en serie som kan inneholde flere sesonger og skape et filmatisk grunnlag for regionen”

Anna Lian er manusforfatter, skribent og journalist med en mastergrad i visuell dramaturgi og bakgrunn som litteraturviter, scenograf og dramatiker. Hun har også gitt ut boken «Breddefotball – en kjærlighetshistorie» på Kagge forlag og har vært fast spaltist i Adresseavisens Signert-spalte gjennom flere år. Lager kulturpodkasten Anna & Azra bretter opp ermene sammen med Azra Halilovic

Juryen besto av:
• Brede Hovland, tidligere Miso film, som blant annet har produsert filmer som Få meg på, for faen! og Jag etter vind
• Levi Henriksen, forfatter, som blant annet nylig har gitt ut novellesamlingen Jern og metall
• Anne Gjelsvik, professor i filmvitenskap ved NTNU
Bilde: De fem finalistene, med vinner Anna Lian i midten. Fra venstre: Thomas Bjerke, Christian Lo, Anna Lian, Magnus Aspli og Jørgen Færøy Flasnes. Foto: Torleif Kvinnesland/Kosmorama