Støtte til 14 nye prosjekter

Filminvest innvilget tilskudd til 14 film, tv-og spillprosjekter fra regionen Innlandet/Trøndelag i årets første søknadsrunde.

Innen søknadsfristen 18. februar mottok Filminvest 23 søknader med en samlet søknadssum på 7,5 millioner kroner. Selskapets styre hadde tildelingsmøte 28.mars og innvilget 14 av søknadene med tilsammen 4 263 000 kroner i tilskudd.

Søknadsbunken inneholdt mange spennende søknader, stor bredde og mye fortellerglede. Størstedelen av tildelingene i denne runden har gått til produksjon fremfor utvikling. Regionalt forbruk og styrking av den regionale bransjen brukes som viktige parametere ved fordelingen av midlene som er til rådighet.

Det største tilskuddet gikk denne gangen til TMM Produksjon og «Villmarksbarna på Grønland». Filmen om familien Krempig fra den kjente NRK Super-serien Villmarksbarna. Denne gangen drar familien på eventyr på Grønland.

Selskapet Herlig Film og TV, med produsentene André Folkestad, Camilla Vanebo og Finn Gjerdrum mottar produksjonstilskudd til kinodokumentaren «Radiokameratene». En feelgood film om en kameratgjeng som kjemper for FM og nærradio.

Videre finner en Henrik Martin Dahlsbakkens neste spillefilm «Gledelig jul» og det danske krigsdramaet «De Forbandede År» som co-produseres av Spætt Film på listen. To dokumentarer med internasjonal appell har også fått produksjonstilskudd; «iHUMAN» fra UpNorth Film og «Blue Code of Silence» fra Spætt Film.

Regionens to dataspillklynger, Hamar game collective og Work work i Trondheim, kom med solide søknader som ble honorert.

Samlet, har Filminvest denne runden innvilget produksjonsstøtte til tre spillefilmer, tre dokumentarer, en serie, samt gitt utviklingsstøtte til to spillefilmer, tre serier og to spill. Se fullstendig tilskuddsliste under.

Som et ledd i arbeidet med å bedre kjønnsbalansen i film- og tv-bransjen fører Filminvest statistikk over kvinneandel i fondets tildelinger. Kvinneandelen regnes ut med bakgrunn i fagfunksjonene produsent, manusforfatter og regissør. Kvinneandel i prosjektene som har mottatt tilskudd er 29%. I film- og tv-prosjektene er 4 av 11 regissører kvinner og av manusforfatterne er 6 av 11 kvinner.

Konsulenter ved behandling av søknadene har vært Inge Tenvik og Jack Wulff.

 

PRODUKSJON AV SPILLEFILM

 VILLMARKSBARNA PÅ GRØNLAND

Produksjonsselskap: TMM Produksjon AS v/Hans Petter Sundal

Regi: Dag Rune Johansen

Manus: Dag Rune Johansen

Tilskudd: kr.700 000

Barna fra den kjente NRK Super-serien «Villmarksbarna» reiser i denne filmen til Grønland. Der skal de bo og leve tett på lokalbefolkningen og ta del i deres fangstkultur. Filmen tar også opp klimaspørsmål knyttet til livet på Grønland.

 

DE FORBANDEDE ÅR

Produksjonsselskap: Space Rocket Nation, Spætt Film AS er norsk co-produsent

Regi: Anders Refn

Manus: Flemming Quist Møller

Tilskudd: kr. 500 000

I april 1940 blir Danmark okkupert av Tyskland. Den ikke-nazistiske fabrikkdirektørenKarl må nå forholde seg til store endringer i samfunnet, næringslivet og ikke minst innad i sin egen familie. Spætt Film er co-produsent på dette storstilte danske krigsdramaet, som produseres av Space Rocket Nation, ett av de største produksjonsselskapene i Danmark. Deler av filmen vil spilles inn i Trondheim, med flere norske stjerneskuespillere på laget.

GLEDELIG JUL

Produksjonsselskap: Nordisk Film Productions/FilmBros AS (co-prod)

Regi: Henrik Martin Dahlsbakken

Manus: Erlend Loe

Tilskudd: kr. 500 000

En fremtidig juleklassiker? «Gledelig jul» er en julekomedie for hele familien som handler om familien Eide som for første gang på mange år samles hjemme på gården for å feire jul. Når juleroen senker seg, kommer gamle hemmeligheter til overflaten. Filmen er basert på en original idé av Henrik Martin Dahlsbakken med Erlend Lo som manusforfatter. Filmen produseres av Nordisk Film sammen med Filmbros på Hamar, og regisseres av Henrik Martin Dahlsbakken.

 

RADIOKAMERATENE

Produksjonsselskap: Herlig Film og TV AS v/ André Folkestad, Camilla Vanebo og Finn Gjerdrum

Regi: Ingrid Ese Folkestad

Manus: Ingrid Ese Folkestad

Tilskudd: kr. 420 000

I Radiokameratene møter vi redaktør Paul Sundnes og de andre i Bygderadio Vest som kjemper med nebb og klør etter at NRK og de andre store har forlatt FM-nettet for å gå på DAB. For hvordan skal en lokal analog radiostasjon drevet av aldrende radioamatører overleve i skyggen av den digitale radiorevolusjonen? Radiokameratene er en karakterdrevet feelgood-dokumentar om livet i lokalradioen.

 

PRODUKSJON AV DOKUMENTAR

iHUMAN

Produksjonsselskap: UpNorth Film AS v/ Jonathan Borge Lie

Regi: Tonje Hessen Schei

Manus: Tonje Hessen Schei

Tilskudd: kr. 150 000

En film om kunstig intelligens. Noen ser på kunstig intelligens som løsning på klimakrisen, kreftgåten og hungersnød. Andre mener den er en større trussel mot menneskeheten enn atombomben. Maskinene lærer nå selv av sine egne avgjørelser, og hastigheten på maskinene vil være 100 000 ganger så kjappe om bare få år. Hvem taster inn hvilke koder for fremtiden vår, og hva betyr det for livet ditt?

 

BLUE CODE OF SILENCE

Produksjonsselskap: Spætt Film AS v/ Håvard Wettland Gossé

Regi: Magnus Skatvold

Manus: Magnus Skatvold

Tilskudd: kr.100 000

Dokumentar om Amerikas mest forhatte politimann. New Yorks mest korrupte politienhet ble i 1972 knust av politimann Bob Leuci og en gruppe statsadvokater. Saken skjøt fart på advokatens karrierer, men gjorde Bob Leuci til Amerikas mest forhatte politimann.

 

PRODUKSJON AV DOKUMENTARSERIER

KLATREKAMPEN

Produksjonsselskap: Fabelaktiv AS v/ Arild Halvorsen

Regi: Andreas Dreyer

Manus: Rune Sæterstøl

Tilskudd: kr. 100 000

Klatrekampen er et konkurransedrevet format for og med barn, og en del av TV2s nye Barne-tv-satsning. Landets 12-åringer inviteres til å delta på et eventyr på Hamar, hvor de skal konkurrere mot hverandre i en spektakulær konkurranse på Domkirkeodden Klatrepark. Deltagerne vil få bruk for kunnskap om natur, miljø og klima i konkurransen.

 

UTVIKLING AV SPILLEFILM 

HADELAND

Produksjonsselskap: Smallville Films AS v/ Nicholas Sando

Regi: Ingrid Stenersen

Manus: Ingrid Stenersen

Tilskudd: kr. 368 000

Gunn, Sara og Marie, tre single venninner i et lite bygdesamfunn, opplever på hvert sitt vis å ha mislyktes i livet og med kjærligheten. Når tre kjekke politimenn ankommer bygda for å etterforske et smuglernettverk i området, ser kvinnene dem som svaret på deres problemer – de må bare få oppmerksomheten deres først.

 

SOKKEMYSTERIET

Produksjonsselskap: Filmbin AS v/Nicholas Sando

Regi: Christian Lo

Tilskudd: kr.170 000

Tre venner snubler over en portal til en annen dimensjon, redder verden fra en ond heks og løser det evige mysteriet; hvor blir den andre sokken av i vaskemaskina?

 

UTVIKLING AV DRAMASERIER

BELLE

Produksjonsselskap: Spætt Film AS v/ Håvard Wettland Gossé

Manus: Mia Moen Grendal

Tilskudd: kr. 220 000

«Belle» er basert på ekte, grusomme hendelser, og forteller historien om hvordan en norsk-amerikansk kvinne drepte og begravde ektemenn, friere og sine egne barn for å oppfylle drømmen sin om penger og suksess.

2019.LEVANGER

Produksjonsselskap: Shuuto Midt AS v/ Arne Berggren

Regi: Arne Berggren

Manus: Kristine Berg

Tilskudd: kr. 300 000

Hilde, en politikvinne fra Levanger står til ørene i umulige oppgaver og overtid da en student blir meldt savnet samtidig som Alarmsentralen mottar forvirrende nødmeldinger.

 

UTVIKLING AV DOKUMENTARSERIER

SPELLEMANNSBLOD

Produksjonsselskap: Fabelaktiv AS v/ Arild Halvorsen

Regi:Anja Manou Hellem

Manus:Anja Manou Hellem

Tilskudd: kr.75 000

TV-serien som det blir vanskelig å sitte stille å se på. Det er nemlig serien om Ole Ivars – Tidenes Norske Danseband.

 

UTVIKLING AV INTERAKTIVE PRODUKSJONER

BREACH REALITY

Produksjonsselskap: Breach Reality AS v/ Janne Rødsand Helling

Tilskudd: kr. 460 000

Ved hjelp av VR blir vi med en vennegjeng på skitur i fjellet når de plutselig oppdager at de har gått seg vill, og raskt trenger å søke ly for det kommende uværet. Ved foten av et fjell kommer de over en tilsynelatende forlatt hytte. Spillerne blir hjelpeløst isolert og fanget av stormen, med et truende vesen luskende utenfor. De må gjøre alt de kan for å overleve natten, og signalisere til omverdenen etter hjelp.

 

GUN & BUCKLER

Produksjonsselskap: Deltaquack AS v/ Rune Wangen

Tilskudd: kr.200 000

Gun&Buckler er en blodsport satt i fremtiden hvor oppavlede frosker slåss med våpen som laserpistoler og laserskjold i forskjellige arenaer. Skjoldene reflekterer laserskudd, og spilleren kan sikte fritt rundt seg med enten våpen eller skjold. Froskene kan hoppe høyt, klamre seg til vegger og gripe tak i gjenstander og hverandre med tunga.

 

Bilde: Villmarksbarna på Grønland. Foto: Lars Krempig