“Los Bando” – andreplass i “Europeisk Oscar”

I vinter ble "Los Bando", produsert av Filmbin og regissert av Christian Lo, nominert til European Film Awards - EFA Young Audience Award. "Los Bando" var en av tre nominerte filmer. 5.mai hentet de hjem andreplassen.

EFA blir gjerne kalt den europeiske Oscar-prisen, og kan sies å være den gjeveste filmprisen i Europa, så nominasjonen er fantastisk anerkjennelse av filmen.

Søndag 5. mai ble alle de tre nominerte filmene vist samtidig i 34 land, for et publikum i alderen 12-14 år. Vinneren ble annonsert fra scenen på et prisutdelingsshow, etter at alle land hadde sendt inn sin stemme.

De to andre nominerte filmene var Fight Girl (Vechtmeisje) fra Nederland, og Old Boys fra UK. Det var Fight Girl som vant prisen.

Nominasjonen viser at filmer fra vår region evner å kommunisere med publikum uavhengig av landegrenser. En stolt regissør Christian Lo sier følgende: ” Det her er jeg skikkelig stolt over – på vegne av hele det fantastiske Los Bando teamet og skuespillerne som har gitt filmen den positive energien og lekenheten den har. Dette forsterker troen på at det er riktig og viktig å fortsette å fortelle historier for denne målgruppen, og at lokale historier kan nå langt ut.