“Hadeland” til Haugesund

Smallville Films er plukket ut til å delta på det nordiske co-produksjons og finansieringsmarkedet New Nordic Films under filmfestivalen i Haugesund denne uken. De deltar med prosjektet "Hadeland" av Ingrid Stenersen.

“Hadeland” er Stenersens første spillefilm-prosjekt. Prosjektet var en av finalistene i “Vårstigen” og har i etterkant fått både oppfølging og utviklingsstøtte fra Filminvest.

Filmen er basert på Stenersens kortfilm-debut “Tre Dalmantinere”, som hadde premiere under Palm Springs Int´Shortfest i 2014 . “Tre dalmatinere”  handler om tre alenemødre som bryter loven for å kunne starte en flørt med bygdas politimenn. Den har fått omfattende festivaldistribusjon. 

Ingrid Stenersen er opprinnelig fra Lunner på Hadeland. Hun er utdannet ved den britiske teaterskolen East 15 Acting School i Essex. Stenersen er en av 12 kvinnelige filmskapere som i fjor ble valgt ut til å delta i NFIs og Talent Norges nye utviklingsprogram UP.

Det er Smallville Films som produserer filmen, med produsentene Stein Berge Svendsen og Nicholas Sando. Smallville Films vant en internasjonal pitchepris med “Hadeland” under Berlinalen tidligere i vinter, på det internasjonale co-produksjonsforumet JETS. JETS (Junior Entertainment Talent Slate), organisert av WEP Productions, er et forum for produsenter som lager sin første, andre eller tredje spillefilm. Her møtes produsenter, filmfond, distributører og salgsagenter fra Tyskland, Storbritannia, Irland, Finland og Canada med mål om å finne prosjekter som egner seg for co-produksjon. Juryen, som besto av internasjonale produsenter, finansiører, distributører og salgsagenter, bekreftet at standarden på prosjektene som ble presentert var svært høy.

Bilde: Fra kortfilmen “Tre Dalmantinere”