Kinohøsten er her

Denne uken ble høstens norske kinofilmer presentert for bransje og presse på Filmens hus. Hele 15 filmer skal ut til publikum i høst, med god spredning både med tanke på målgrupper, sjanger og lanseringstidspunkt. En god blanding av storfilmer og arthousefilmer, hvorav flere av filmene allerede er trukket ut til prestisjefylte internasjonale filmfestivaler. Det lover godt for en god, norsk kinohøst.

Filminvest er med som finansiør på to av høstens femten premiereklare filmer

Først ut er KAPTEIN SABELTANN OG DEN MAGISKE DIAMANT, som har premiere 27. september.

Ryktet sier at den magiske diamant oppfyller ønsker ved fullmåne. Jungelfyrsten Maga Kahns drøm er å kunne tåle sol slik at han fritt kan bevege seg ut av den mørke jungelen. Selveste Kaptein Sabeltann vil fylle opp hele borgen sin med gull og edelstener. Pinky vil bare slappe av i Kjuttaviga, mens Sunniva er lysten på eventyr. Men det er vesle Marco som stikker av med diamanten, og før de vet ordet av det blir alle trukket inn i et eventyrlig kappløp

https://www.facebook.com/QvistenAnimation/videos/726571747789096/?__tn__=kCH-R&eid=ARAIIUPJZIRY1qrxCLmZrkHyv18RHQTReG9L-fsbP5kDRNPOXv4onpyq3G0otETtc6DnhKiZHSOSU-4J&hc_ref=ARTvdvDBtmkQSapm8HGVuhcYddiOKdFVooDHXDkBY95k9R-yuiUW9yOqunwEHAOAP4M&fref=nf&__xts__[0]=68.ARA8psBntGU2oUHWpTyB_sxrruiANEL9LRcFpBLRKBxf5SuMFi_prCGwN5mIeiE5Zbs0WiFKnZushvp1e-wQdB5MpekboBCCn0LZNADmHA6e_wErS96s-Aszw0Dq6Ep03UGX8XLfic8_CO0liQ2668LYLJkcWZoNXHAPr8fGfjm66eYs0ackNh-PSEWZq46fiX5MP0i6DOY-b7fIUs5g0KSSNkzfHn2Y0DA9iJ9XIR_nnArYDm9xwrb5yNfYctybTFwuZjYt5Ndg2QzKjGy0HzTUF8LKrpZ734xI_HjOCDYjnsZw6au_4j4Qfk2YNBgR9a8ztrVT8Aj2SbV57vkXTuksEZKG2MsLyzuhkwlbdwLyWZAIMFEmQeqTDnYHcErH4ZfO2D9sn-PesQCdAT0u2brfix3a2-SuIVzLGg7OPWoI4sjLhiC4n5910ev1RoBIiVeXECUQ6HqjJAVl3ZBPqZhtd-sa4qEl1YHr9qUKUHuc0ybx5PG4SXFSabAGUytYLr67

PREMIERE 27. september 2019 FAMILIEFILM 81 min REGISSØR Rasmus A. Sivertsen og Marit Moum Aune MANUS  Karsten Fullu SKUESPILLERE Kyrre Haugen Sydness, Tobias Santelmann, Charlotte Frogner, Bartek Kaminski, Laila Goody, Kari Simonsen PRODUSENTER  Eirik Smidesang Slåen, Ove Heiborg og Heidi Palm Sandberg PRODUKSJONSSELSKAP Qvisten Animation AS DISTRIBUTØR Nordisk Film Distribusjon AS SALGSAGENT Sola Media GmbH

VILLMARKSBARNA PÅ GRØNLAND

4. oktober får vi følge familien Krempig, kjent fra suksess-serien “Villmarksbarna” på NRK “Villmarksbarna”, på deres eventyrlige reise til Grønland.

Familien Krempig er villmarkinger på sin hals. Derfor har også barna opplevd mer natur og sett mer av den norske fauna, enn folk flest. Vi følger familiens reise inn i det nordvestlige Grønland. Hvilke opplevelser turen vil by på, er det ingen gitt å si. Grønlands villmark og inuittenes fangstkultur byr på spenning, utfordringer og mange nye erfaringer.

PREMIERE 4. oktober 2019 DOKUMENTAR 90 min REGISSØR Dag Rune Johansen MANUS Dag Rune Johansen, Lars og Inger Krempig FOTO John Andreas Andersen MEDVIRKENDE Narve, Runa, Ida, Guro, Lars og Inger Krempig PRODUSENT Hans Petter Sundal PRODUKSJONSSELSKAP TMM Produksjon AS DISTRIBUTØR Storytelling Media AS SALGSAGENT TBA