Valgt ut til Cinekid

Natalia Malykhina og Line Klungseth Johansen er blant de fem norske produsentene som er valgt ut til Professionals Producers Programme under Cinekid. Begge er nominert av Norsk filminstitutt.

Professionals Producers Programme er et utvekslingsprogram for produsenter som jobber med innhold for barn og unge, og som  ønsker å utvide sitt internasjonale nettverk. Programmet er en del av Cinekid, verdens største barnemediefestival. De deltagende produsentene er nominert av festivalens samarbeidspartnere.

I år er det totalt tyve produsenter som deltar, hvorav fem er plukket ut fra Norge. I tillegg til Malykhina og Klungseth Johansen, deltar Marte Hansen, Janne Hjeltnes og Christian Fredrik Martin. Med unntak av Martin, så er alle de norske produsentene nominert av Norsk filminstitutt. Martin er nominert av ACE Producers. 

Malykhina deltar med prosjektet MAGISKE VENNER. en animsjonsfilm under utvikling. “Når to verdener står mot hverandre og et barn er i mellom. Mellom det moderne og det tradisjonelle, mellom det fabelaktige og ekte”. Prosjektet er støttet av både Østnorsk filmenter og Filminvest.

Klungseth Johansen deltar med GRIMSBY, et spillefilmprosjekt under utvikling. Grimsby var et av to vinnerprosjekt under Vårstigen, og har siden den gang vunnet flere internasjonale pitchepriser, blant annet under JETS/Berlinalen og Financing Forum for Kids Content i Malmø

Malykhina og Klungseth Johansen er ikke de eneste fra regionen som er en del av det offisielle programmet under Cinekid. Nicholas Sando er, som tidligere kjent, valgt ut til å sitte i juryen under Eurimages Co-Production Development Award, en pris på €20.000 som vil bli delt ut det mest lovende filmprosjektet som presenteres under Junior Co-Production Market. Prisen blir gitt av det europeiske støttefondet Eurimages med hensikt å støtte opp under produksjon av europeisk barne- og ungdomsfilm samt stimulere til europeisk samproduksjon.

Cinekid arrangeres årlig i Amsterdam, og for 2019 er datoene 19.-25.oktober