Støtte til fire Lillehammer-prosjekt

Lillehammerregionen delte ut fire tilskudd til filmbransjen i forbindelse med julesamllingen på Fabrikken 5. desember.

Lillehammerregionen lyste i høst ut tilskudd på til sammen kroner 230 000-,- til langfilm- eller serieprosjekt fra Lillehammerregionen. Tilskuddene er ment å styrke søkernes mulighet til å drive næringsvirksomhet innenfor sitt felt.

På julesamlingen for filmbransjen 5. desember ble tildelingene offentliggjort. Tildelingene ble gjort av en komité bestående av  Øivind Pedersen fra Lillehammer Region Vekst, Ove Gjesdal fra Visit Lillehammer, Mari Nørstegård Tomren fra Filminvest og ble ledet av næringssjef i Lillehammer kommune Eirik Haagensen.

Produksjonstilskuddet på kr 150 000,- ble tildelt spillefilmen HADELAND ved selskapet Smallville Films. Hadeland skal bli en varm, leken og folkelig spillefilm. En komedie fra landsbygda i Norge med høy kunstnerisk kvalitet og stort kommersielt potensiale. Tilskuddet til Smallville films er viktig for utviklingen av filmbransjen i Lillehammer og regionen. Smallville ønsker at produksjonen i størst mulig grad skal benytte seg av lokale og regionale ressurser, for å bidra til økt kontinuitet for bransjen. Det er naturlig at miljøet rundt Filmbanken får en viktig rolle i produksjonen. Filmen er allerede støttet av Filminvest, som er inne med over 3,5 million i prosjektet. Det må imidlertid mere midler til. Et tilskudd fra Lillehammer-regionen vil dermed ha betydning for mulighetene for å realisere dette prosjektet.

Tidligfasemidlene, som gis i samarbeid med Filminvest og Lillehammer kommune, gikk til tre prosjekter:

30 000,- kroner gikk til utvikling av dramaserien BLINK. Blink skal bli en dramaserie for ungdom satt til et internasjonalt toppidrettsgymnas på Lillehammer. Serien skal etter planene skrives av manusforfatter Trond Morten Venaasen og produseres av Filmbin v/Nicholas Sando og Fabelaktiv v/Arild Halvorsen.

30 000,- gikk til utvikling av prosjektet RAVNEJENTA. Ravnejenta skal bli et historisk actiondrama for barn 8-12 år, basert på Torill Thorstad Haugers vikingbok med samme navn.  Filmen skal etter planene produseres av Filmbin v/Nicholas Sando, med Christian Lo som regissør, og Trond Morten Venaasen som manusforfatter.

20 000,- gikk til utvikling av prosjektet TI VIKTIGE SPØRSMÅL OM KOSMOS. En tverrmedial barne-tv serie på 10 episoder om astrofysikk for barn mellom 7-11 år. Tilskudet gis til AMH Productions ved Anja M. Hellem. Utviklingsgruppen dag består per i dag av  Anja M. Hellem & Eirik Newth (astrofysiker/forfatter)

 

Bilde: Fra kortfilmen “Tre Dalmantinere” av Ingrid Stenersen, som prosjektet “Hadeland” er basert på.