Sterk representasjon på M:brane

Regionen er representert med hele tre prosjekter under årets M:brane i Malmø i mars.

M:brane, tidligere kjent som Financing Forum for Kids content, annonserte denne uken hvilke prosjekter som er plukket ut til å delta på årets pitch. Av de 28 prosjektene som er plukket ut, er fire norske, hvorav tre er fra fondets region.

De som skal delta er: Filmbin med prosjektet Raven Girl (Ravnejenta), Sagatoon med prosjektet LUDOLF at Anger Academy (Ludolf på Sinnaskolen) og Trollfilm med prosjektet Grandpa has a broken eye. De to første prosjektene skal pitches under hovedprogrammet, mens Trollfilm deltar på RealYoungProjects-programmet.

Det er prestisjefylt å bli plukket ut til M:brane. Utvalgskriteriene fordrer at prosjektene kan vise til/innehar:

  • Kreative idéer og høy kunstnerisk kvalitet
  • Kommersielt potensiale for internasjonal distribusjon
  • Kvalifisert produksjonsteam
  • Sterkt finansieringspotensiale
  • Vilje og potensiale for co-produksjon

Regionen Filminvest dekker har over flere år vært leverandør av nyskrevet materiale til kinofilmer og dramaserier for barn. Vi husker filmer/serier som «Fjellgården» «Trio-serien» «Bestevenner» «Los Bando» «Helium» «Tuva fra Tarva» «Troll kongens hale» «Den vesle grå ulven» «Villmarksbarna» og  mange flere. Dette er et område som vi ønsker at det skal satses videre på. Nye originalskrevne historier for barn er mangelvare. For å hente inspirasjon og møte produsenter, finansører og distributører/kanaler/plattformer som arbeider med barneinnhold, ønsker fondet i  samarbeid med filmsentrene å oppfordre til deltagelse på ulike festivaler/forum i 2020, hvorav M:brane er en av de.

M:brane er en viktig og unik møteplass med fokus kun på prosjekter som henvender seg til et ungt publikum, 3-18 år, på tvers av plattformer. 
M:brane er en arena hvor ambisiøse og spennende produsenter møter  finansiører, kjøpere, distributører, salgsagenter, pluss en rekke profesjonelle observatører.  Omtrent 220 profesjonelle fra over 20 land deltar. Spennende og innovative prosjekter i en tidlig fase har full oppmerksomhet fra deltagerne, de tre dagene M:brane varer. M:brane gjennomføres i Malmø, 10.-12. mars 2020.

Bilde: LUDOLF at Anger Academy/Sagatoon AS