Vårens kinopremierer

Denne uken inviterte Norsk filminstitutt presse og bransje til en presentasjon av sesongens kinofilmer. Det er hele 12 kinofilmer som skal ut til publikum før sommeren.

Kinovåren 2020 byr på 12 kinofilmer, hvorav 5 er dokumentarer. Menyen byr i tillegg på to familiefilmer, én komedie, en dramafilm, én horrofilm, én fantasyfilm, og intet mindre enn én eksistensiell komedie.

Filminvest er stolt medfinansiør på 3 av filmene: IHuman, Fjols til Fjells og Vær her.

Første film ut er FJOLS TIL FJELLS, som har kinopremiere 21. februar. 

Alt som kan gå galt, går galt i den nye norske påskekomedien Fjols til Fjells. Filmen er en oppfølger til og inspirert av originalfilmen fra 1957. Filmen utspiller seg i den moderne norske fjellheimen og tar med skjevt blikk for seg både gammel og ny påskeferietradisjon.

Den unge og altfor serviceinnstilte hotellresepsjonisten Poppe må brått og uventet ta ansvaret for hele hotellet gjennom den hektiske påskeuken. Det oppstår umiddelbart kaos når krevende skigjester, frustrerte hyttenaboer, klønete dansker, festglade ungdommer og misfornøyde ansatte møtes til en påskeferie fylt med de merkeligste historier, konflikter og overraskelser. Og det blir ikke enklere når det skal legges til rette for et tradisjonelt barneskirenn, en gigantisk afterski og en respektfull feiring av påskens egentlige budskap – samtidig!

PREMIERE 21. februar 2020 KOMEDIE 90 min REGISSØR Petter Holmsen MANUS  Karsten Fullu PRODUSENTER  Stig Hjerkinn Haug, Jørgen Storm Rosenberg og Kjetil Omberg PRODUKSJONSSELSKAP Fjols til Fjells AS DISTRIBUTØR Nordisk Film Distribusjon AS 

IHUMAN er neste film ut, som har premiere 13. mars.

Dokumentar-thrilleren iHuman tar oss med på en reise inn i den “usynlige revolusjonen”, hvor kunstig intelligens forandrer oss som mennesker, samfunnet og fremtiden. Vi er besatt, avhengig og kontrollert av teknologi. Men, hvem har egentlig kontrollen?

PREMIERE 13.mars 2020 DOKUMENTAR 99 min REGISSØR Tonje Hessen Schei MANUS  Tonje Hessen Schei PRODUSENT  Jonathan Borge Lie PRODUKSJONSSELSKAP Up North Film DISTRIBUTØR EuforiaFilm Distribusjon AS SALGSAGENT Cinephil – Distribution & Co-productions

“iHuman” ble og presentert på filmhøsten 2019, men premieredato ble flyttet da filmen ble plukket ut til IDFA, den viktigste dokumentarfilmfestivalen i verden. Her ble den vist til stor begeistring, med ettersnakk med blant annet Edvard Snowden. Filmen fikk også mye fokus og plass i Berlin og Cannes, og UpNorth har vært både i FN og EU og snart skal de til World Economic Forum med den. Men nå skal endelig det norske publikummet få se filmen. Filmen vises under Tromsø Internasjonale Film festival i januar, og har ordinær kinopremiere 13. mars.

Siste film ut er dokumentaren VÆR HER fra Herlig Film og TV.

Jan, Mimi og Sigvald har ulike former for demens. I «Vær her» ser vi hvordan livene deres preges av leting etter ord, minner og gjenstander. Hverdagen er krevende både for dem selv og deres nærmeste, men omsorg, samvær og musikk kan hjelpe. «Vær her» handler om viktigheten av relasjoner og det å være tilstede. 

PREMIERE 17.april 2020 DOKUMENTAR 86 min REGISSØR Ragnhild Nøst Bergem  PRODUSENTER  Camilla Vanebo og André Folkestad PRODUKSJONSSELSKAP Herlig Film og TV AS DISTRIBUTØR Euforia Film 

“Vær her” er Herlig Film og TVs aller første kinodokumentar, noe som er svært spennende og etterlengtet.  Filmen er plukket ut til å vises under programmet Norske horisonter under TIFF, Tromsø internasjonale filmfestival i januar. Kinopublikummet må vente til 17. april til å se filmen.

Filminvest er stolt medfinasiør, og ser frem til at filmene skal ut til publikum.