Dansk kinosuksess for Spætt

Over 175 000 kinogjengere så det danske krigseposet "De forbandede år" den første uken den gikk på kino i Danmark. Nå venter norsk festivalpremiere under Kosmorama.

Høsten 2019 var det mulig å observere nazi-soldater marsjerende rundt i Trondheims gater. Dette skyldtes at en stor dansk filmproduksjon var lagt til byen. Deler av innspillingen av det danske krigseposet “De forbandede år” ble spilt inn i Trondheim, og engasjerte store deler av trøndersk bransje. Filmen ble produsert av danske Space Rocket Nation, i samarbeid med Spætt film og produsent Håvard Wettland Gossé var ansvarlig for den norske delen av produksjonen. I en av hovedrollene finner vi Jesper Christensen, sist sett på norske kinolerret  som Haakon VII i suksessen “Kongens Nei”.

“De forbandede år” hadde dansk kinopremiere i januar 2020. Den ble godt mottatt av pressen og publikum strømmet til kinoene. Over 175 000 publikummere så filmen den første visingsuken. Lanseringen startet med en storstilt gallapremiere i København, hvor både Spætt film og Filminvest var tilstede.

Filmen vises for aller første gang i Norge under Kosmorama Internasjonale filmfestival. Det blir en spesialvisning lørdag 7. mars, med produsent Gossé tilstede, som blant annet skal snakke om innspillingen.

 

Bildetekst: Fra gallapremiere i København tidligere i år. Produsent Håvard Wettland Gossé/Spætt Film og Daglig leder Stig Bech/Filminvest på den røde løperen sammen med Roman Schomburg, Mads Reutner og Jesper Christensen