Sagatoon vant pitch i Berlin

Etter suksessen med "TROLL-Kongens hale" er Sagatoon godt i gang med et nytt animasjonsprosjekt: "LUDOLF på Sinnaskolen"- om lemenet Ludolf som ikke kan bli sint, og som dermed setter hele lemenflokken i fare. Sagatoon pitchet prosjektet på co-produksjonsforumet JETS(Junior Entertainment Talent Slate) i Berlin forrige uke, og ble den norske vinneren av de fire norske prosjektene som ble pitchet.

Under filmfestivalen i Berlin forrige uke deltok fire team fra vår region på co-produksjonsforumet JETS (Junior Entertainment Talent Slate). Det var totalt 25 prosjekt fra 7 land som ble pitchet foran en internasjonal jury bestående av produsenter, finansiører, distributører og salgsagenter. Juryen valgte to vinnerprosjekt fra hvert land. Av de norske bidragene var det Sagatoon som vant med prosjektet “LUDOLF på Sinnaskolen”. Filmbin kom på andreplass med prosjektet “Ravnejenta”. De øvrige prosjektene som ble pitchet var “En rumpe å dø for” av Blaane  og “Lysår” av Spætt. Som observatører i salen, kunne Filminvest stadfeste at det var et generelt høyt nivå på samtlige fire norske prosjekt, og at alle ble tatt godt imot av publikum i salen.

JETS  er et forum for produsenter som lager sin første, andre eller tredje spillefilm. Her møtes produsenter, filmfond, distributører og salgsagenter fra Tyskland, Storbritannia, Irland, Nederland, Sør-Afrika, Canada og Norge med mål om å finne prosjekter som egner seg for co-produksjon. Deltagelse i JETS er en unik mulighet til å få testet prosjekter internasjonalt og møte bransjeaktører med tanke på co-produksjon. Årets JETS var det fjerde i rekken, og det var andre året at norske prosjekter deltok. Her kan du se en liste over alle vinnerprosjekt: http://www.wepfilms.com/en/news/8-jets-2020-winners

JETS, organisert av  WEP Productions & WEP UK Productions, er finanisert og støttet av Telefilm Canada, NFVF South Africa, nordmedia, HessenFilm & Medien, Screen Ireland, Filminvest Norway and the NL Film Fonds. JETS ble gjennomført 25. og 26. februar 2020, i Berlin.

Bilde: De norske vinnerne av JETS 2020, Sagatoon. Fra venstre Jørn Kolsrud og Kristian Kamp.