Vant 100 000 kroner til prosjektet “En kur for alt”

Birgitte Bratseth og Roger Aasegg gikk seirende ut av Filminvest sin dramakonkurranse under Kosmorama. Premien på 100 000 kroner utstedes av Filminvest og skal benyttes til manusutvikling av prosjektet "En kur for alt"

 I november utlyste Filminvest en pitchepris på kr 100 000,- til manusutvikling av en dramaserie tematisk forankret i regionen: Trøndelag eller Innlandet.  Konkurransen var åpen for manusforfattere bosatt i Norge. Ved fristens utløp var det kommet inn 21 bidrag til konkurransen.

Juryen valgte ut følgende fire finalister, som fikk pitche under Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival:

“Arhat” – Jens Glomnes Hertzberg

“En kur for alt” – Birgitte Bratseth/Roger Aasegg

“Hjertets fryd” – Helen Komini Knudsen/Åse Marie Johansen Reiertsen

“Sovende hunder” – Roar Ræstad

I forkant av Kanonprisen kunngjorde juryen at vinneren av konkurransen er Birgitte Bratseth og Roger Aasegg. De mottar 100 000 kroner av Filminvest, som skal benyttes til manusutvikling av prosjektet “En kur for alt”

Juryens begrunnelse: «Juryen har hatt en vanskelig jobb med å velge mellom fire ulike og lovende prosjekter. Prosjektet som nådde fram ble valgt basert på kriteriene originalitet, relevans og potensial. En spennende hovedkarakter – en ung kvinne med press på seg for å prestere kommer inn i et nytt miljø vi ikke er vant til å se på TV. Det er en miniserie med lovende thrillerelement med en setting i spennet mellom det lokale og det internasjonale, mellom studentliv og legemiddelindustri.»

Birgitte Bratseth har studert filmvitenskap ved NTNU og er manusforfatter og manusredaktør. Hun er en av forfatterne bak humorserien Side om side, og jobber nå med åttende sesong. Birgitte har tidligere skrevet på dramaserier som Himmelblå, Brigaden og Hjem. I tillegg har hun skrevet manus til flere spillefilmer og prisvinnende kortfilmer for barn. 

Roger Aasegg er grafisk designer fra Trondheim. Han har i en årrekke jobbet med kunder innen film- og kinobransjen, som Den norske filmfestivalen i Haugesund, Kosmorama, Film & Kino og flere filmdistributører. Roger har lang erfaring innen redaksjonell design, bl.a som designer av filmtidsskriftet Cinema. Han jobber også mye for Norsk filminstitutt, og designer katalogene til Cinemateket i Oslo.  
Sammen med Birgitte Bratseth driver han selskapet Noe med film AS.
 
Juryen besto av:

• Anne Gjelsvik, professor i filmvitenskap ved NTNU
• Eric Vogel, produsent og daglig leder for Tordenfilm
• Jan Elisabeth Lindvik – professor og undrvisningsleder ved Den norske filmskolen
 
 
Bilde: Birgitte Bratseth og Roger Aasegg (privat)