Fondets første spillinvestering

For aller første gang i fondets historie, har Filminvest investert i et spill. Filminvest investerer 1 million kroner i spillet "DwarfHeim" av Pineleaf Studio.

“Det føles utrolig godt å få investeringsmidler fra et fond som er opptatt av å skape vekst innenfor akkurat vår bransje og innen vår region, forteller Administrerende Direktør Hans-Andreas Kleven. – “DwarfHeim” har nå den perfekte kombinasjonen av lokal og internasjonal støtte som skal til for at vi kan oppnå en kommersiell suksess”

I april i år kunngjorde Pineleaf Studio at de hadde signert en million-avtale med den internasjonale utvikleren, Merge Games. De mottok en investering i både utvikling og lanseringen fra Merge. 

“Å finne et spill med så høy kvalitet og innovasjon som DwarfHeim er sjelden”, sa daglig leder i Merge Game, Luke Keighran i den anledning. 

Selv om det har vært utfordringer med Covid-19 har utviklingen i “DwarfHeim” fortsatt og Pineleaf Studio satser på en lansering siste halvdel av 2020.  Filminvest har stor tro på både spillet og selskapet bak, og mener “DwarfHeim” har de beste forutsetningene for å bli godt mottatt av spillere globalt. Filminvest har allerede gitt spillet 750 000, kroner i tilskudd og bidratt med flere internasjonaliseringsstipend for å delta på ulike finansierings-forum i utlandet for å sikre de riktige kontaktene. 

Pineleaf Studio har klart å hente inn mye privat kapital til å være et nystartet spillstudio. De har signert med et internasjonal forlag, utviklingen av “DwarfHeim” er kommet langt, og Pineleaf viser til god kvalitet på det de har presentert frem til nå. Det er alltids en risiko å investere i dataspill, men dette prosjektet mener vi har de beste forutsetningene til å bli godt mottatt av mange spillere rundt omkring på kloden. 

Nesten 50 000 har satt DwarfHeim på ønskelisten

På PC-spill distribusjonskanalen, Steam Store, har nesten 50 000 registrert DwarfHeim på sin ønskeliste og følger med på nyheter som kommer. Pineleaf har opprettet et solid nettsamfunn på over 5000 som er aktivt med på å teste spillet under såkalt beta-helger. 

“Et spill som “DwarfHeim” blir ikke til uten den utrolige støtten fra vårt community, forteller Kleven. – Det føles så utrolig godt å få støtte og tilbakemeldinger fra utgiver, Filminvest, våre aksjonærer og community. De passer på at vi gjør det som er best for DwarfHeim og vi føler vi får det vi trenger for å komme i mål”

Jack Wullf har vært Filminvest sin konsulent for både støtte og investering til “DwarfHeim”. “DwarfHeim” skal lanseres globalt på PC og Mac i slutten av 2020. 

Trailer, se her

Om Pineleaf Studio

Pineleaf er et spillselskap i Trondheim som ble etablert i 2016 for å utvikle flerspiller-spillet, DwarfHeim. Pineleaf har i dag 16 ansatte og har en utgiver avtale med Merge Games i Storbritannia for en global lansering av DwarfHeim senere i 2020. CEO i Pineleaf Studio, Hans-Andreas Kleven