Ferieavvikling

Filminvest holder feriestengt fra uke 28 til og med uke 31. Vi benytter anledningen til å ønske bransje og samarbeidspartnere en riktig god sommer, og minner om viktige frister.

Siste frist for å anmode om utbetaling av rater før ferien er 30.juni. Neste søknadsfrist for utviklingstilskudd er 31. august. Årets andre og siste runde. Før du søker ber vi deg lese gjennom den aktuelle søkerveiledningen, da det er gjort noen endringer fra forrige runde.

Fra fondets side skulle 2020 bli et rekordår, med 20 prosjekter som var lanseringsklare. Første halvår ble imidlertid alt annet enn hva vi hadde forestilt oss, og pandemien og smittevernstiltakene rammet vår bransje hardt. Produksjoner man har jobbet i åresvis med å få finansiert ble umiddelbart stoppet opp og lanseringsklare filmer fikk ikke møte sitt publikum, med dertil store økonomiske konsekvenser for selskapene.

Det er gledelig å registrere at noe produksjon kommer i gang igjen, men vi er alle inneforstått med at resten av 2020 også vil bære preg av pandemien og smittevernstiltakene. Vi håper og tror at noen av produksjonene vil komme i gang igjen, og har flere prosjekter som planlegger lansering til høsten.

Bilde: Fra “Radiokameratene”, dokumentar fra Herlig Film &TV, med planlagt premiere høst 2020