Produksjonsstøtte til tre prosjekter

På styremøtet 10. september ble tre prosjekter innvilget produksjonsstøtte. En spillefilm som samproduseres med Sverige, og to dokumentarserier får støtte.

Filmbin mottar 514 247,- i produksjonsstøtte til spillefilmen “Lill Zlatan og morbror raring”. Filmen er en samproduksjon med svenske Snowcloud Films som hovedprodusent. Filmbin har samarbeidet med Snowcloud Films tidligere på “Los Bando”. Filmen er basert på den kjente svenske barneboken med samme navn, skrevet av Pija Lindenbaum.

Filmen handler om Ella på 8 år. Når foreldrene til Ella reiser på ferie vil Ella bo hos favorittonkelen Tommy. Men den supermorsomme uken som Ella har sett for seg, blir fort til en katastrofe når det viser seg at Tommy har fått seg kjæreste! Han heter Steve, og er bare i veien. Ella nekter å dele Tommy med noen, så hun bestemmer seg for å ta alle midler i bruk for å bli kvitt Steve for godt.

TMM Produksjon mottar 300 000,- i produksjonssstøtte til dokumentarserien “Svenn-the Otter”. Høsten 2019 oppdaget familien Veie-Rosvoll i Verdal en pipende, liten oter-unge i hagen. Mora var blitt påkjørt av en bil. Serien “Svenn-the Otter” vil bestå av en rekke korte program, hvor man ser verden fra Svenns perspektiv – nærmest som en dagbok basert på Svenns mange opplevelser sammen med adoptivfamilien og hundene, kommentert av «Svenn selv».

Fabelaktiv mottar 115 000,- i produksjonsstøtte til dokumentarserien “AUKRUST-Gud velsigne vår Herre”– TV-serien om Kjell Aukrust, en av få personer som har skapt et univers som så og si alle har et forhold til. Støtten gis som et ekstra tilskudd i forbindelse med COVID19 og smittevernstiltakene som har ført til at prosjektet har blitt mer kostbart å produsere.