Produksjonsstøtte til tre prosjekter

På styremøtet 22. oktober ble tre prosjekter innvilget produksjonsstøtte, to spillefilmer og én kinodokumentar.

Filmbros Europe mottar 1 million kroner i produksjonsstøtte til horrofilmen POSSESSION. POSSESSION (arbeidstittel) er en episk high-end sjangerfilm med høy kunstnerisk kvalitet, ledet an av et imponerende ensemble med norske skuespillere.

Året er 1918. Spanskesyken herjer. En pastor vender hjem til familien i Norge for å starte en menighet, etter flere år som misjonær på Madagaskar. Ved hjelp av et lokalt gruvekompani starter han arbeidet med å bygge en kirke, men plassen viser seg å være en gammel samisk gravplass. Når det besluttes at levningene skal fjernes, begynner en ubestemmelig ondskap å hjemsøke nybyggerne. POSSESSION  er en psykologisk horror, som i sin helhet filmes på Røros og Tolga med Jan Sælid, Tarjei Sandvik Moe, Anna Hjarne, Dennis Storhøi, Nina Ellen Ødegård, Benjamin Helstad, Ragne Grande og Ellen Dorrit Petersen i ledende roller. Filmen distribueres av SF Studios med REinvent Studios som internasjonal salgsagent.

UpNorth Film mottar 500 000 kroner til kinodokumentaren TROND GISKE-MAKTA RÅR. Regissør Håvard Bustnes har fulgt Giske fra august 2018, og med unik tilgang kommer han tett på Trond Giske etter meeto. Bustnes følger Giskes forsøk på å reise seg etter meetoo-avsløringene, og ser tilbake på tiden da han var en talentfull ungdomspolitiker som mange mente kom til å bli landets statsminister, til han på dramatisk vis bestemte seg for å trekke seg fra politikken etter anklagene om seksuell trakassering. Fondet har støttet prosjektet tidligere, og UpNorth mottok 1, 8 millioner fra Norsk filminstitutt til filmen tidligere i år.

74 Pictures mottar 1 million kroner til spillefilmen I ONDE DAGER. I ONDE DAGER er en storslått thriller fra den norske Hollywood-regissøren Tommy Wirkola med Aksel Hennie og Noomi Rapace i hovedrollene.

Bilde: Fra Possession (Filmbros 2020)