Vant internasjonal pitchekonkurranse

Spillefilmprosjektet "Darkest forest" fra Smallville Films, var blant vinnerprosjektene under JETS, som ble avholdt fra Berlin forrige uke.

JETS (Junior Entertainment Talent Slate ) er et internasjonalt co-produksjonsforum for produsenter som lager sin første, andre eller tredje spillefilm. Det skulle ha blitt arrangert under filmfestivalen i Berlin i forrige uke, men denne gangen ble det en digital gjennomføring.

Det er femte året JETS gjennomføres, og i år var det over 110 deltagere. Det var 26 prosjekter fra Canada, Tyskland, Irland, England, Sør-Afrika og Norge som ble pitchet for en profesjonell jury bestående av produsenter, finansiører, distributører og salgsagenter.

Juryen valgte ut seks vinnerprosjekt, hvor “Darkest forest” var blant vinnerne. Prosjektet er i tidlig utvikling, med Lillian Løvseth som produsent og Trond Morten Venaasen som manusforfatter.

Her kan du se en oversikt over alle vinnerprosjektene.

Sagatoon, som deltok i 2020 med prosjektet “LUDOLF på sinnskolen” deltok også under årets JETS, hvor de presenterte prosjektet til nye deltagere og ga en oppdatering på hva som har skjedd siden deltagelsen i fjor. Deltagelsen bidro til interesse fra internasjonale salgsagenter og de har fått tilbud om global distribusjon og finansiering gjennom co-produksjon. Vi håper deltagelsen vil gi Smallville og deres prosjekt like store muligheter.