Filmbin klar for ny produksjon

Nå blir det filminnspilling for Filmbin igjen. Selskapet mottar 1, 5 millioner kroner fra Norsk filminstitutt (NFI) til den svensk-norske barnefilmen "Mini Zlatan" hvor Christian Lo skal ha regi og Filmbin er co-produsent.

I dag ble det kjent at Filmbin mottar 1, 5 millioner kroner i produksjonsstøtte til barnefilmen “Mini Zlatan” fra Norsk filminstitutt (NFI). Filmen har fått støtte av det svenske filminstituttet, Filminvest  og Nordisk Film & TV Fond tidligere, og med den norske støtten så går finansieringskabalen opp – og det blir film. 

Filmens hovedprodusent er svenske Snowcloud. Filmen handler om Ella som skal tilbringe sommeren hos sin favorittonkel – og hans nye kjæreste, og er basert på den svenske barneboka “Lill-Zlatan och morbror raring” av Pija Lindenbaum. Opptakene starter i juli i Stockholm.

En fornøyd produsent, Nicholas Sando, uttaler: “Dette er vår andre spillefilm i samproduksjon med Snowcloud som også var vår svenske partner på Los Bando. Med støtte fra bl.a Filminvest, NFI, SFI og Nordisk Film & TV Fond er vi klare for vår tredje co- produksjon som har vært en viktig satsning for oss de siste årene. Vi gleder oss masse til å kunne presentere denne fantastiske historien på norske kinoer på slutten av neste år”

NFI opplyser at  de mottok 13 søknader til samproduksjon av spillefilm med utenlandsk hovedprodusent denne runden, og at det var 2 prosjekter som ble støttet denne runden.