Produksjonsstøtte til 4 prosjekter

Filminvest har innvilget tilsammen 3 185 000 kroner i produksjonsstøtte første halvår, fordelt på fire prosjekter.

Filminvest har denne våren bidratt til å forløse flere spennende filmer og samarbeidskonstellasjoner i samarbeid med regionens produsenter. Mangfoldet kunne ikke vært større, sier fondets direktør Stig Bech.

74 Entertainment har mottatt 500 000 kroner i produksjonsstøtte til spillefilmen JENTETUR. Filmen ble spilt inn på Hamar i vinter, med Janne Formoe i hovedrollen som Linda og med Katarina Launing på regi.

En høyst ufrivillig skilsmisse tvinger fram nye og kompliserte livsvalg for Linda. Eksmannen har funnet seg en smellvakker, mye yngre modell som ikke bare har tatt mannen fra henne, men også gradvis overtatt mammarollen for Lindas ti år gamle datter. Samtidig står den nye kvinnen også for en fullstendig renovasjon av det koselige hjemmet Linda en gang la all sin kjærlighet i. Og ikke nok med det – til og med bestevenninnen er i ferd med å bli den unge kvinnens nye yndling. Linda må ta affære. Hun må vinne tilbake sin beste venninne, finne ut av hvordan hun kan overleve med en ny kvinne i «familien», og ikke minst gi datteren verdens aller beste 10-års dag.

Paradox Rettigheter har mottatt 2 000 000 kroner i produksjonsstøtte til spillefilmen STORM. Filmen er Erica Calmeyers spillefilmdebut og Johan Fasting (Heimebane) har skrevet manus. Ane Dahl Torp spiller hovedrollen Elin. Store deler av filmen er blitt spilt inn i Elverum denne våren.

Alenemoren Elin opplever sitt verste mareritt når hennes sønn dør i en drukningsulykke. Sammen med datteren Storm (8) prøver hun å få livet på beina igjen etter tragedien, men når det begynner å gå rykter på skolen om at noen har sett Storm ondsinnet dytte broren sin i elven med vilje, tvinges Elin ut i en desperat kamp for å beskytte sin datter mot anklagene, men hva om det er sant? Har Storm virkelig gjort det? Tåler den ubetingede kjærligheten en mor har til sin datter alt?

Filmbros Europe har mottatt 300 000 kroner i produksjonsstøtte til horrorfilmen FOBANNELSEN. “Forbannelsen” er en storslått beretning om tro og tvil i pandemiens tid, og hvordan samene ble behandlet av det norske storsamfunnet rundt starten av forrige århundre. Filmen er støttet av Filminvest tidligere ( under tittelen “Possession”), men fondet øker sin støtte til prosjektet som andel av inndekning for ekstrakostnader i forbindelse med Covid -19 tiltak.

Året er 1918. Første verdenskrig går mot slutten, og spanskesyken herjer. En pastor vender hjem til familien i Norge for å starte en menighet, etter flere år som misjonær på Madagaskar. Ved hjelp av et lokalt gruvekompani starter han arbeidet med å bygge en kirke, men plassen viser seg å være en gammel sør-samisk gravplass. Når det besluttes at levningene skal fjernes, begynner en ubestemmelig ondskap å hjemsøke nybyggerne. 

Spætt Film har mottatt 385 000 i produksjonsstilskudd til dokumentarserien “Through the Eyes of Miniscules”. Through the Eyes of Miniscules er en dokumentarserie på 11 episoder produsert for den franske kanalen ARTE av Flair productions.  Spætt Film co-produserer innspillingen av en episode fra Dovrefjell nasjonalpark. Innspilling foregår i disse dager under snøsmeltingen, og vi blir tilskuere til at naturen våkner til live igjen etter vinteren.  

Miniscules er navnet på en gjeng animerte insekt som gjorde stor suksess i en fransk animert kortfilmserie i 2006. Nå tar miniscules deg med på en reise til noen av de mest fantastiske nasjonalparkene i verden, der de blander seg inn i de flotte landskapsbildene og opptak av lokale arter.

Filminvest gikk over til løpende behandling av produksjonssøknader i 2020. Til nå har disse fire prosjektene fått innvilget støtte i 2021