Filmen om Trond Giske til IDFA

Dokumentarfilmen "Trond Giske - Makta rår" av UpNorth Film, har blitt invitert til IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival.

Filmen får sin verdenspremiere i Amsterdam, under seksjonen Frontlight.

“Vi er utrolig glade for at filmen er plukket ut til å få sin verdenspremiere på den Internasjonale Dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam (IDFA), hvor den vil bli presentert for både det lokale publikum, distributører, tv-stasjoner og festivaler fra hele verden. Det er alltid spennende å bringe en film med et helnorsk tema ut til et internasjonalt publikum, sier regissør Håvard Bustnes. 

Dokumentarfilmen følger Trond Giskes forsøk på å reise seg etter metoo-avsløringene, og ser tilbake på tida da han var en talentfull ungdomspolitiker som mange mente kom til å bli landets statsminister, til han på dramatisk vis bestemte seg for å trekke seg fra politikken etter anklager om seksuell trakassering.

Filmen er skrevet og regissert av Håvard Bustnes og produsert av Christian Aune Falch, Ingrid Galadriel Aune Falch og Håvard Bustnes. Filminvest har fulgt prosjektet lenge, og støttet det. Filmen er også støttet av Midtnorsk filmsenter og Norsk filminstitutt. 

Bilde: Regissør Håvard Bustnes