Nå kommer den første trønderske spillefilmen!

Spætt Film og regissør Leiv Igor Devold går 6. oktober i gang med innspillingen av det som blir den første trønderske spillefilmen: kjærlighetsdramaet "Norwegian Dream". Prosjektet skal spilles inn på Frøya, Orkanger og Trondheim over en periode på 23 dager, og kommer på kino over hele landet høsten 2022.

Det har vært filmet spillefilm i Trøndelag tidligere, men da har det vært filmselskap fra utenfor fylket som står bak. At et lokalt selskap endelig har kommet i posisjon til å lage en langfilm er en milepæl for den trønderske bransjen. Filmen, som med et budsjett på 10 millioner defineres som en lavbudsjettsproduksjon, har fått mye positiv oppmerksomhet fra festivaler allerede. Under Haugesund Filmfestival 2020 fikk prosjektet hederlig omtale for sin salgs-pitch, og filmen ble valgt ut til presentasjoner under filmfestivalen i Cannes og den største filmfestivalen i England; BFI London film festival.
 
Leiv Igor er utdannet filmregissør fra den polske filmskolen, og til daglig underviser han ved NTNU. Han har hatt ideen til filmen siden 2012. Han gjorde seg bemerket med dokumentaren «Den tilfeldige rockestjernen» om Kaizers Orchestra i 2015, som blant annet vant publikumsprisen under Kosmorama Filmfestival. Han er beæret over å ha regi på den første trønderske spillefilmen.
 
 
“Norwegian Dream” er et prosjekt Filminvest har fulgt og støttet over lang tid. Tilskuddet på kr 4 300 000,- er det største produksjonstilskuddet fondet har innvilget i selskapets historie. Det høye støttebeløpet skyldes både at fondet har troen på at dette vil bli et godt prosjekt, men kan og sees på som en kompensasjon for mangel på nasjonal finansiering. Spætt Film har jobbet hardt for få på plass finansieringskabalen, og har lykkes i å hente betydelig internasjonal finansiering, men har ikke blitt prioritert hos Norsk filminstitutt. “Norwegian Dream” er en trilateral co-produksjon mellom Norge, Polen og Tyskland, og er blant annet støttet av Det polske filminstituttet.
 
At det er Spætt Film som klarer å drive frem den første spillefilmen er ingen stor overraskelse for fondet. Spætt Film er et selskap som har jobbet hardt og systematisk over mange år, og som har bygd solid kompetanse sten på sten. Selskapet kan vise til en overbevisende katalog med en rekke kunstneriske sterke kort-og dokumentarfilmer, som har gjort seg bemerket på internasjonale festivaler.