Produksjonsstøtte til to filmer

Filminvest gir produksjonsstøtte til to spillefilmer: "Den første julen i Skomakergata" og "Dancing Queen"

 «DEN FØRSTE JULEN I SKOMAKERGATA» er historien om hvordan en mystisk, liten livsglad jente på leting etter et sted å bo, får Skomaker Andersen til å innse at livet er aller best når man kan dele det med de man er glad i. Dette skal bli en film smekkfull av humor og sprudlende karakterer. Det skal også være en fortelling med mye hjerte, sårbarhet, og varme. Et rikt univers der latter og tårer ligger tett inntil hverandre, og som vil sette store og små i garantert julestemning!

Filmen produseres av Nordisk Film Production ved Sigurd Mikal Karoliussen. Manus er skrevet av Maren Elise Skolem og Mikal Hovland har regi.  Filmen co-produseres med Lillehammer-selskapet Filmbin. Fondet støtter prosjektet blant annet for å styrke Filmbin ytterligere som produsent. Å være samprodusent på en så stor familiefilm vil være en verdifull erfaring for selskapet og produsent Nicholas Sando. Filmen får 750 000 kroner i produksjonsstøtte.

“DANCING QUEEN” forteller historien om Mina (12) som blir hodestups forelsket når danseren Edvin begynner i parallellklassen. Når det inviteres til en audition for et nytt dansecrew, øyner Mina sin sjanse. Men i forelskelsesrusen er det én ting hun har glemt: Hun kan ikke danse!

Filmen produseres av Hamar-baserte Amarcord, ved produsent Thomas Robsahm. Manus er skrevet av Silje Holtet og Aurora Gossé, opprinnelig fra Trøndelag, har regi. Filmen skal etter planen spilles inn på Hamar neste år. Fondet gir 2 500 000 kroner i produksjonsstøtte til filmen.

 

Illustrasjon: Den første julen i Skomakergata, ved Nordisk Film Production