Giske-film til Gøteborg

Håvard Bustnes sin dokumentarfilm om Trond Giske fortsetter sin internasjonale triumfferd.

Filmen “Trond Giske-Makta rår” hadde i høst sin verdenspremiere på IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival. Nylig ble det kjent at den er nominert til to priser ved dokumentarfilmfestivalen FIPADOC i Frankrike.
Gøteborg Film Festival slapp årets festivalprogram i dag, og bekjentgjorde at filmen også er tatt ut til  dokumentarprogrammet under festivalen, og skal kjempe om den svært gjeve prisen Dragon Award. 

De øvrige nominerte innen dokumentarkategorien er:

  • Golden Land av Inka Achté (Finland)
  • Good Life av Marta Dauliūtė och Viktorija Šiaulytė (Sverige)
  • A House Made of Splinters av Simon Lereng Wilmont (Danmark)
  • Kärlek & Skilsmässa av Maud Nycander (Sverige)
  • Historjá – Stygn för Sapmí av Thomas Jackson (Sverige)
  • Kandis for Life av Jesper Dalgaard (Danmark) og 
  • The Mission av Tania Anderson (Finland).

“Trond Giske-Makta rår” får norsk festivalpremiere under Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) denne måneden, og har norsk kinopremiere 11. mars. Filmen produseres av UpNorth Film, og et støttet av Filminvest. Upnorth er også co-produsent på den finske filmen “Golden Land” som også er blant de nominerte.