Ny direktør for Filminvest

Dagens direktør, Stig Bech, går av med pensjon til sommeren. Fondet har nå funnet sin nye direktør, Mari Haugen.

Haugen har 15 års ledererfaring fra bank og kultur. Hun har jobbet med kommunikasjon, strategi og ledelse, samt vært banksjef i Danske Bank – og hun har vært film- og markedssjef ved Trondheim Kino. Hun har en Bachelorgrad i kommunikasjon og ledelse fra BI.

Fondets styreleder, Bente Erichsen sier følgende om Haugen:

-Haugen har bakgrunn fra kultur og finans, i henne har vi funnet en uredd leder som har de beste kvalifikasjoner til å lede Filminvest i en spennende periode for regional filmproduksjon. 

-Jeg er takknemlig for tilliten og gleder meg til å jobbe sammen med alle de hardtarbeidende menneskene som brenner for å skape gode audiovisuelle opplevelser! Den regionale filmproduksjonen har store utfordringer foran seg. Jeg ser frem til å bruke min kommersielle erfaring, samt mitt engasjement for kulturen til å påvirke den regionale filmpolitikken og utnytte alle  mulighetene som ligger foran oss, sier Mari Haugen.

Haugen skal etter planen starte i selskapet i mai. Foruten direktøren, består fondets administrasjon av produksjons-og informasjonsrådgiver Mari Nørstegård Tomren og filmkonsulent Inge Tenvik.

Bilde: Mari Haugen, foto: Marius Rua