Produksjonsstøtte til 3 prosjekter

Filminvest gir produksjonsstøtte til tre prosjekter; to spillefilmer og én dokumentarserie.

“MUNCH” skal bli en flettverksfilm som tar for seg en av verdens største og mest kjente kunstnere gjennom tidene, Edvard Munch. Filmen består av fire deler, hvor hver del presenterer på ulikt vis essensielle hendelser og brytninger i Munchs liv og virke, og vil samlet sett tegne et helhetlig og nyansert bilde av et helt særegent menneske. En mann som er minst like relevant i dag, som han var i sin samtid.

Filmen produseres og regisseres av Filmbros Europe ved Henrik Martin Dahlsbakken. Dahlsbakken er idéhaver og hovedforfatter, og har skrevet manus sammen med Fredrik Høyer, Mattis Herman Nyquist, Gine Cornelia Pedersen og Eivind Sæther. Deler av filmen skal spilles inn i fondets region. Filmen får 1 650 000 kroner i produksjonsstøtte, i tillegg til at fondet også investerer i filmen.

74 Entertainment skal lage en skrekk-komedie julefilm for (nesten) hele familien: “Den norskamerikanske familien får anledningen til å kjenne på sine røtter når de arver en gård i Ringebu. En drøm har gått i oppfyllelse. Lite vet de at drømmen de har arvet allerede er bebodd. For på gården bor det allerede noen. Et mytisk lite vesen som kan være verdens beste venn og hjelper om han behandles godt, men kan like fort gjøre livet til et sant helvete om man ikke er helt forent.  Reglene er enkle; ikke noe sterkt lys eller høye lyder. Men viktigst av alt er likevel julegrøten. Du aner kanskje hvor dette bærer?” 

Filmen har arbeidstittel THERE´S SOMETHING IN THE BARN. Manus er skrevet av Aleksander Kirkwood Brown.  Kjetil Omberg og Jørgen Storm Rosenberg er produsenter og Magnus Martens skal ha regi. Store deler av filmen skal spilles inn i Ringebu neste år. Filmen får 1 000 000 kroner i produksjonsstøtte, i tillegg til at fondet investerer i filmen. 

“REDNINGSHUNDEN BESSIE”  er en serie for barn om Border Collien Bessie og hennes beste venn Anne Dorthea. Fortalt gjennom Anne Dorthea blir vi med Bessie i nåtid og fortid – både i trening som redningshund, og på fine turer og opplevelser. 

Serien produseres av Fabelaktiv ved Arild Halvorsen, med Halvor Mykleby på foto og regi. Serien på 12 episoder vises på NRK Super. Fondet har fulgt prosjektet i flere år og har innvilget produksjonsstøtte på 400 000 kroner.

 

Bildetekst: Regissør Henrik Martin Dahlsbakken sammen med skuespillerne Anne Krigsvoll og Anders Baasmo Christiansen, som gestalter Edvard Munch og Rolf Stenersen i filmen “Munch”