Vant 200 000 kroner til dokumentar

Herstory, ved Mari Nilsen Neira og Mali Finborud Nøren, gikk seirende ut av Filminvest sin pitchekonkurranse under Kosmorama onsdag. Premien på 200 000 kroner utstedes av Filminvest og skal benyttes til utvikling av deres kinodokumentar om Dum Dum Boys.

I desember utlyste Filminvest en pitchepris på 200 000 kroner som skulle gis til prosjektutvikling av en kinodokumentar, tematisk forankret i regionen Innlandet/Trøndelag. Konkurransen var åpen for norske produsenter. Ved fristens utløp, 4. februar, var det kommet inn 12 bidrag til konkurransen.

Juryen valgte ut følgende fire finalister, som fikk pitche under Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival:

  • «Alf Prøysens verden»  – Thomas Robsahm
  • «Elliot» – Maida Hals Eirheim
  • «Kamp mot vindmøller» – Håvard Bustnes
  • «Prosjekt Herstory» – Mari Nilsen Neira/Mali Finborud Nøren

Pitchen ble holdt som en del av Midtnorsk film-og spillmarked, og vinneren ble Herstory. De mottar 200 000 kroner av Filminvest, som skal benyttes til prosjektutvikling av sin dokumentar om Dum Dum Boys.

Juryens begrunnelse:

Vi har lest og hørt fire gode pitcher som alle er verdig til å bli realisert som kinofilm. Men juryen har tatt utgangspunkt i de tre kriteriene i utlysningen: Velge en film som har potensial til å selge 15000 kinobilletter, som er relevant og som viser originalitet. Vi har valgt en vinner som innfrir på alle kriteriene. Og det er en film som har alt: 

Det er en film som berører oss av nostalgiske grunner, og som har så mange spennende, relevante linjer i fortellingen. Den skildrer kunsten versus destruktivitet, kreativitet versus livets utfordringer. Vi får bli med på en unik nåtidshistorie hvor vi er tett på når det skapes ny musikk med alt det innebærer av konflikter og motstand, og gir et portrett et av Norges viktigste band gjennom 40 år.  

Juryen besto av:
  • Anne Gjelsvik, NTNU
  • Aslaug Holm, Fenris film
  • Ole Kristian Hedemann, HiNN
De stolte vinnerne uttaler følgende:
 
“Vi er veldig beæret over å vinne i konkurranse med tre andre kjempebra og spennende prosjekter. Takk til juryen for at dere gir oss sjansen til å utvikle dette prosjektet videre. Vi gleder oss til å komme i gang og se hva dette kan bli. Målet er å fortelle en universell historie som skal treffe flere enn bare kjernepublikummet.”