Tolv Amandanominasjoner

Nominasjonene for Amandaprisen 2022 er klare. 4 av filmene fondet har deltatt i har tilsammen 12 nominasjoner.

I dag ble nominasjonene offentliggjort, og 4 av filmene fondet har deltatt i finansieringen av er nominert til 12 priser tilsammen. 

“ALLE HATER JOHAN”, med Hallvar Witzø på regi, produsert av Nordisk Film Production, mottar hele seks nominasjoner for henholdsvis “beste kostyme, sminke, kvinnelig birolle (Ingrid Bolsø Berdal), foto, manus og musikk”. Filmen ble i sin helhet spilt inn på Titran høsten 2020.

Filmen konkurrerer mot to andre prosjekter fondet har investert i: Med filmen “TRE NØTTER TIL ASKEPOTT” konkurrerer de om prisene for “beste kostyme, sminke og kvinnelig birolle (Ellen Dorrit Petersen)”. “Tre nøtter til Askepott” er i tillegg nominert i kategorien “Beste barnefilm”. Filmen er produsert av Storm Films, med Cecilie Mosli på regi. Filmen ble spilt inn i Jotunheimen og på Lillehammer vinteren 2021.

I kategorien “beste sminke” konkurrer begge filmene mot Tommy Wirkolas “I ONDE DAGER”, som er produsert av 74 Entertainment.

VÆR HER, med Ragnhild Nøst Bergem på regi, produsert av Lillehammer-selskapet Herlig Film & TV ved produsentene Camilla Vanebo og André Folkestad er nominert i kategorien “Beste dokumentar”.

Den nasjonale filmprisen Amanda deles ut i 22 ulike kategorier lørdag 20. august på Festiviteten i Haugesund. Amanda er en del av Den norske filmfestivalen.

Bilde: Pål Sverre Hagen, som Johan Grande i filmen “Alle hater Johan” Foto: Eirik Linder Aspelund/Nordisk film