Vår nye konsulent

Da er vår nye konsulent klar og vi er stolte av å annonsere at vi har fått Peder Hamdahl Næss med på laget!

Næss har over 20 års erfaring som manusforfatter, regissør og produsent.  Han er utdannet ved The London Film School og har jobbet med produksjoner innenfor både spillefilm, tv-serier og teater – herunder triologien om «Gråtass» og tv-serien «Melk».  Næss er også pedagog, underviser på NSKI Høyskole, og har holdt flere workshops i Norge og utlandet.

«Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med bransjen i Trøndelag og Innlandet.» sier Peder Hamdahl Næss.

«Jeg er veldig fornøyd med å ha fått på plass en konsulent med så sterk filmfagligbakgrunn og er sikker på at han kommer til å utfylle Mari Nørstegård Tomren og min kompetanse godt, sier Direktør Mari Haugen.

Næss vil vurdere søknader om tilskudd og investeringer, for spillefilm, kinodokumentar, dokumentar-og dramaserier. Han vil vurdere de kunstneriske og produksjonsrelaterte kvalitetene ved prosjektene og vil gi sin anbefaling til administrasjonen, som deretter innstiller til vedtak om tilskudd/investering til styret.

Næss har også visst et stort engasjement for utvikling av bransjen og vi gleder oss til å finne veien videre sammen med han.

Vi ser det som svært positivt at han i kraft av sin stilling ved NSKI også holder seg oppdatert på bransjen, som vil komme våre film-og serieskapere til gode.

Næss har tiltrådt i rollen som konsulent, og vil vurdere alle inneværende søknader, inkludert årets andre søknadsrunde/utvikling som hadde frist 19.september. 

Foto: Lillian Julsvik