Vil du pitche i Berlin?

JETS (Junior Entertainment Talent Slate ) er et forum for produsenter som lager sin første, andre eller tredje langfilm (fiksjon inkl. animasjon). Her møtes produsenter, filmfond, distributører og salgsagenter fra Tyskland, Storbritania, Østerrike, Irland, Sør-Afrika, Norge, USA  og Canada med mål om å finne prosjekter som egner seg for co-produksjon. Deltagelse i JETS er en fin mulighet til å få testet prosjekter internasjonalt.

20 – 24 prosjekter blir valgt ut og et team bestående av produsent/regissør vil bli invitert til å pitche på en session under Berlin Internasjonale Film Festival i 2023.

Frist for å sende inn søknad er 18.november 2022. For utfyllende informasjon, send en e-post til  [email protected] med detaljer om prosjektet ditt, og du vil få tilsendt JETS Call for 2023 på e-post. Spørsmål knyttet til JETS kan også rettes til fondet, ved produksjonsrådgiver Mari Nørstegård Tomren.

Filminvest gikk inn som partner i  JETS 2019 og de siste tre årene har ni prosjekter fra regionen blitt pitchet under JETS:

Smallville Films: Nicholas Sando & Ingrid Stenersen, med “Hadeland” (2019)
Helmet: Line Klungseth Johansen/Alexander Somma/Øystein Moe, med “Grimsby” (2019)
Revenka: Gudrun Austli & Jon Vatne, med “Ulv, ulv” (2019)
Spætt Film: Håvard W. Gossé & Igor Devold, med “Føkkings polakk/Norwegian Dream” (2019)
Blaane Film: Bente Maalen & Elisabeth Matheson, med “En rumpe å dø for” (2020)
Spætt Film: Havard Wettland Gossé & Vegard Dahle, med “Lysår” (2020)
Sagatoon: Kristian Kamp & Jørn Kolsrud, med “Ludolf på Sinnaskolen” (2020)
Filmbin: Nicholas Sando & Christian Lo, med “Ravnejenta” (2020)
Smallville Films: Lillian Løvseth & Trond Morten K. Venaasen, med “Darkest forest” (2021)

Sagatoon uttaler følgende om utbyttet av sin deltagelse i 2020: “Vi har hatt enormt utbytte av deltagelse i JETS. Vi pitchet LUDOLF LEMMING AT ANGER ACADEMY og fikk umiddelbar positiv og god respons. Deltagerne og jury likte prosjektet. Dette førte til at vi i dag har en tysk co-produsent (WEP Films, Frankfurt) og en global salgs-agent og distributør (The Playmaker / ARRI Media, Munchen), som fører med seg en finansiering på NOK 15 millioner+. Fra før av hadde vi en Canadisk co-produsent, som blir en del av en 3-veis co-produksjon mellom Norge, Canada, og Tyskland der Sagatoon er IP eiere og ansvarlig hovedprodusent. Filmen er i produksjon og kommer på kino i 2024/2025.”

Regionale prosjekter som blir valgt ut til å delta på pitch, kan søke internasjonaliseringsstipend fra Filminvest for enten produsent/regissør eller produsent/manusforfatter på inntil kr 10 000,- per prosjekt. Arrangøren planlegger for en fysisk gjennomføring i 2023, men tar forbehold på grunn av COVID-19. 

Bilde: Sagatoon, ved Jørn Kolsrud og Kristian Kamp, som vant pitchen under JETS 2020 med sitt prosjekt “Ludolf på Sinnaskolen”