Støtte til samproduksjon

Filminvest gir 1 500 000 kroner i støtte til samproduksjon av spillefilmen "Tora´s Secret" - en magisk julefortelling hvor trønderske Klipp og Lim er samprodusent.

Klipp og Lim Media med produsent Kjersti Greger i spissen får 1 500 000 kroner i tilskudd til samproduksjonen “Tora´s Secret”, et samarbeid med islandske Polarama og Projects. Manus er skrevet av Solveig Sigmond Ræstad som holder til i Trondheim. Dette er Ræstads første spillefilmmanus, en magisk og spennende julefortelling hun selv har formet på bakgrunn av sin halvt islandske identitet, og som spiller på tradisjonsrike historier vi aldri før har sett på kinolerretet.  “På en vakker, øde gård på Island blir en ung jente med en mørk hemmelighet oppdaget av noen mystiske, rampete nisser og deres fæle, onde trollmor. Denne julen blir et eventyr hun aldri kommer til å glemme!”

Deler av filmen skal animeres, og det er Klipp og Lims illustratør Svein Erik Okstad som utarbeider det visuelle karakteruniverset til filmen. I tillegg til dette vil det gjennomføres opptak i Trondheim, musikken skal komponeres av Ola Kvernberg og alt lydarbeid vil gjennomføres i et samarbeid mellom de trønderske selskapene Ambolt Audio og Syncpoint. 

Målet for fondets ordning for samproduksjon er produksjon av audiovisuelle verk med høy kunstnerisk og produksjonsmessig kvalitet som stimulerer til profesjonalisering av regionens filmbransje gjennom økt internasjonalt samarbeid.  Prosjektet er kunstnerisk vurdert av fondets konsulent Peder Hamdahl Næss. Klipp og Lim Media er et spennende selskap i regionen, og har de seneste årene satset sterkt på fiksjonsproduksjon ved å utvikle store prosjekt i samarbeid med internasjonale partnere. “Tora´s Secret” er en original historie som bærer vitne om noe unikt, nytt og veldig appellerende ved seg, som fondet mener har evnen til å nå ut bredt til et stort publikum. Et foreløpig svært godt samarbeid mellom Klipp og Lims produsent Kjersti Greger og den islandske produsentpartneren Gudny Gudjonsdottir på dette prosjektet har også ført til en ny samproduksjon mellom partene på Klipp og Lims egen animerte TV-serie, The Huggingtons. Vi har stor tillit til at det gode samarbeidet mellom norsk og islandsk produsent vil styrke og profesjonalisere regionens bransje.

Tora’s Secret skal distribueres av Norsk Filmdistribusjon med Yellow Affair som internasjonal salgsagent. Det belgiske selskapet Lumiere er også inne som samprodusenter, og vil stå for distribusjon og en vesentlig andel av postproduksjonen i Belgia. Filminvest investerer også i filmen.

Illustrasjon: Svein Erik Okstad