Dramapitch: Vinn 200 000 kroner

Filminvest gjennomfører en ny runde med dramapitch under Kosmorama 2023. Premien på kr. 200 000,- skal gå til manusutvikling av en dramaserie tematisk forankret i regionen: Trøndelag og/eller Innlandet. Konkurransen er åpen for manusforfattere/serieskapere bosatt i Norge, tematikken må være forankret i regionen, og serien må ha til hensikt å produseres i regionen.

Kriterier

 • Konkurransen er åpen for manusforfattere/serieskapere bosatt i Norge.
 • Tematikken skal være forankret i, og ha til hensikt å produseres i regionen.

Konkurransen

 • Pitch vil foregå mandag 6. mars 2023 kl. 15.00 på DIGS i forbindelse med Kosmorama internasjonale filmfestival.
 • Hvert prosjekt får 8 minutter til å presentere ideen muntlig og ved hjelp at foto/videoklipp.
 • Juryen får deretter 7 minutter til å stille spørsmål.
 • Juryen vurderer prosjektet ut fra ideens originalitet og relevans.
 • Premien på kr 200 000 utstedes av Filminvest og skal benyttes til utvikling av manus.
 • Kunngjøring av vinneren skjer i forbindelse med Bransjefesten dagen etter, 7.mars.

Påmelding

 • Send inn en kort prosjektbeskrivelse/pitch på maksimalt 400 ord – én A4-side – , samt CV innen fredag 10. februar til [email protected] som merkes: Pitch drama 2023
 • Pitchen du sender inn bør inneholde en tydelig beskrivelse av seriens univers og karakterer, i tillegg til dens tematikk og historie.
 • Juryen velger deretter ut 4 prosjekter som får framføre sin pitch for juryen.
 • Prosjektene som blir valgt ut til pitch vil bli kontaktet innen 14-fjorten dager etter påmeldingsfristen.

Juryen

TANYA NANETTE BADENDYCK
Head of Scripted Content Norway, Viaplay

Tanya Nanette Badendyck startet som Executive Produsent hos Viaplay i 2018 og leder nå den norske dramaavdelingen. Viaplay har under Badendycks ledelse levert serier som den prisvinnende publikumssuksessen Pørni, Made in Oslo, R.I.P Henry, Gulltransporten, Wisting, Delete Me, Nede ogIda tar ansvar.Badendyck har lang fartstid i filmbransjen som medgründer av produksjonsselskapet Cinenord hvor hun produserte et tyvetalls spillefilmer over en 10 års periode.Hun er utdannet filmprodusent fra Filmskolen på Lillehammer og har mellomfag i filmvitenskap. 

MARTIN PERSSON
Executive Producer, Anagram Sweden

Martin Persson er Executive Produsent og ansvarlig for utvikling på Anagram. Han er en av grunnleggerne av selskapet og var VD frem til 2014. Han har bland annet produsert Tunna blå linjen, Viva Hate, 30 grader i februari, Maskineriet og Gynekologen i Askim og filmene En komikers upppväxt, Svenskjävel och ÄtaSova Dö.”

ERIC VOGEL
Produsent og Daglig leder, Tordenfilm

Eric Vogel er produsent og daglig leder i det uavhengige produksjonsselskapet Tordenfilm, som feirer 20 års jubileum i år. I nyere tid har han arbeidet med bl.a. NRK sin sci-fi-serie Kuppel 16 (2022, produsent), Viaplay-serien Made in Oslo (2022, eksekutiv produsent), de tre sesongene av ZombieLars (2017-2019, eksekutiv produsent) samt thrillerserien Valkyrien (2017, produsent). Han har også jobbet med spillefilm, blant annet de to animerte filmene om Knutsen & Ludvigsen (2015 og 2020, produsent). Før han var med å starte opp Tordenfilm jobbet Vogel som journalist i NRK Radio. Han har utdanning fra NTNU samt produsentlinjen ved Den norske filmskolen på Lillehammer.