Pitchefinalistene er klare

I januar utlyste Filminvest en pitchepris på kr 200 000,- til manusutvikling av en dramaserie tematisk forankret i fondets region. Konkurransen var åpen for manusforfattere bosatt i Norge. Vi fikk inn 37 bidrag til konkurransen.

Det var en spennende og variert bunke med søknader som juryen måtte velge mellom. Juryen har valgt følgende 4 prosjekter som skal få pitche i Trondheim 6. mars:
 
  • Heimert (Malin Hannesdatter Sunde)
  • Slim (Trond M. K. Venaasen)
  • Fritz Moen (Eirik Svensson)
  • Café Haiti (Mari Nilsen Neira)

Konkurransen videre:

  • Pitchen vil finne sted mandag 6.mars, kl. 15.00 i Trondheim på DIGS under Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival
  • Hvert prosjekt får 8 minutter til å presentere ideen muntlig og ved hjelp av foto/videoklipp.
  • Juryen får 7 minutter til å stille spørsmål
  • Premien på 200 000 kroner utstedes av Filminvest og skal benyttes til utvikling av manus
  • Kunngjøring av vinner skjer i forbindelse med Bransjedagen neste dag, 7.mars

Arrangementet er gratis og åpent for alle, begrenset antall plasser, meld deg på her 

 
Juryen består av:

TANYA NANETTE BADENDYCK
Head of Scripted Content Norway, Viaplay

Tanya Nanette Badendyck startet som Executive Produsent hos Viaplay i 2018 og leder nå den norske dramaavdelingen. Viaplay har under Badendycks ledelse levert serier som den prisvinnende publikumssuksessen Pørni, Made in Oslo, R.I.P Henry, Gulltransporten, Wisting, Delete Me, Nede og Ida tar ansvar. Badendyck har lang fartstid i filmbransjen som medgründer av produksjonsselskapet Cinenord hvor hun produserte et tyvetalls spillefilmer over en 10 års periode. Hun er utdannet filmprodusent fra Filmskolen på Lillehammer og har mellomfag i filmvitenskap. 

MARTIN PERSSON
Executive Producer, Anagram Sweden

Martin Persson er Executive Produsent og ansvarlig for utvikling på Anagram. Han er en av grunnleggerne av selskapet og var VD frem til 2014. Han har bland annet produsert Tunna blå linjen, Viva Hate, 30 grader i februari, Maskineriet og Gynekologen i Askim og filmene En komikers upppväxt, Svenskjävel och ÄtaSova Dö.

ERIC VOGEL
Produsent og Daglig leder, Tordenfilm

Eric Vogel er produsent og daglig leder i det uavhengige produksjonsselskapet Tordenfilm, som feirer 20 års jubileum i år. I nyere tid har han arbeidet med bl.a. NRK sin sci-fi-serie Kuppel 16 (2022, produsent), Viaplay-serien Made in Oslo (2022, eksekutiv produsent), de tre sesongene av ZombieLars (2017-2019, eksekutiv produsent) samt thrillerserien Valkyrien (2017, produsent). Han har også jobbet med spillefilm, blant annet de to animerte filmene om Knutsen & Ludvigsen (2015 og 2020, produsent). Før han var med å starte opp Tordenfilm jobbet Vogel som journalist i NRK Radio. Han har utdanning fra NTNU samt produsentlinjen ved Den norske filmskolen på Lillehammer.