Støtte til 6 prosjekter

Filminvest innvilget utviklingstilskudd til 6 prosjekter fra regionen Innlandet/Trøndelag i forbindelse med årets første søknadsrunde

“Vi er innmari glade for å kunne gi støtte til seks sterke prosjekter i ulike formater. Runden viser også at det skjer veldig mye i regionen og at det er tøff kamp om pengene» sier direktør Mari Haugen.

Innen søknadsfristen 10. februar mottok Filminvest 16 søknader om utviklingsstøtte. Samlet søknadssum for runden var på 3 713 500 kroner. Fondets styre hadde tildelingsmøte 28.mars og innvilget 6 av søknadene med tilsammen  1 992 000 kroner i tilskudd. 

Fondet innvilget støtte  til 6 av 16 søknader, fordelt på følgende formater:

  • 1 kinodokumentar
  • 1 spill
  • 1 dramaserie
  • 2 spillefilmer
  • 1 spill

Fondets filmkonsulent, Peder Hamdahl Næss, uttaler følgende om runden:
“Flere av prosjektene er rene sjangerøvelser, og det er gledelig å se at disse filmene har noe på hjertet utover det å bare skulle underholde publikum.  Blant rundens søkere finnes det også flere dokumentarprosjekter som løfter opp deler av vår kulturhistorie på en interessant og engasjerende måte.  Det er i det hele tatt mange solide prosjekter der ute, og det har vært spennende å ta pulsen på det kreative miljøet i regionen.»

Are Sundnes, fondets spillkonsulent, sier følgende om spillet som mottar støtte denne runden: “Brew er et ambisiøst prosjekt av Hamar-baserte Snow Leaf Studios. Jeg er imponert hva dette relativt ferske studioet har fått til så langt, og har stor tro på at dette vil bli et morsomt og bra spill.

Her er en samlet oversikt over tildelingene:

“TNT-Blod i sporene”
Produsent: Dag Hoel Filmproduksjon v/Dag Hoel
Manus: Dag Hoel
Regissør: Dag Hoel
Format: Kinodokumentar
Tilskudd: kr. 500 000

«TNT – blod i sporene» er filmen om demoniske gitar-riff og veldig langt hår. Damene dåner i Trondheim, San Diego og Tokyo. Historia er fortalt fra Nashville, Madrid og Toten – av Diesel Dahl, Tony Harnell og Ronni Le Tekrø. De har reist fra å dypest sett ville være rockestjerner – til dypest sett å befri seg fra å være det. Det er blod i sporene og verden brenner. 

Tilskuddet til “TNT” er det største denne runden. I tillegg til at fondet vurderer prosjektet som et spennende kunstnerisk og kommersielt prosjekt, er det fint å se et prosjekt som dekker begge fylkene i fondets region, både på innhold-og skapersiden. To av bandets medlemmer, Ronni Le Tekrø og Diesel Dahl, bor i regionen.  Det er Dag Hoel, Trøndelag, som er idéhaver og som er prosjektets produsent og regissør. Utover det er klipper Marius Smit (Innlandet) engasjert i prosjektet og musikken skal komponeres av Ronni Le Tekrø (Innlandet)

“Brew”
Selskap: Snow Leaf Studios v/ Isak Wahl
Spilldesigner: Johannes Skjeltorp-Borgaas
Art Lead: Christopher M.Eilertsen 
Format: Spill
Tilskudd: kr. 435 000

“Brew” er et wholesome tredjepersons action roguelite med et eliksirsystem som lar spillere lage sin egne abilities. Spillet tar sted i en magisk middelalder setting, hvor alkemi driver utviklingen av samfunnet og alle karakterer er antropomorfiske dyr. Spillet tar sted på et akademi for alkemi, og akademiet består av skolegården og alkemitårnet

“Kok”
Produsent: Berre film & TV v/ Håvard W.Gossé og Maria Johnsen Tilset
Manus: Anna Lian
Format: Dramaserie
Tilskudd: kr. 352 000

Dramaserien «Kok» følger kokker og servitører ved en ambisiøs, men økonomisk skakkjørt, restaurant i Trondheim. Handlingen foregår i løpet av én skjebnesvanger dag. Byens eiendomsbaron, og restaurantens mulige investor, vil ha bord på en allerede fullbooket kveld. Han må overbevises om å redde restaurantens fremtid. De ansattes følelser og private drama eskalerer i takt med presset om å levere på kjøkkenet og investorens promille ute i restauranten.

“Gjenbruk”
Produsent: Blaane Film v/Bente Maalen
Manus: Ida Eldøen
Regissør: Ida Eldøen
Format: Spillefilm
Tilskudd: kr. 285 000

Om filmen: Mona Lisa forelsker seg i kvinnen hun redder ut fra en innsamlingsboks for tøy, men ting blir fort komplisert da hun samtidig sier ja til å gå på blind date med kollegaens nye venninne.

“Bestemorder”
Produsent: Syden Pictures v/Jon Vatne
Manus: Espen Aukan, Kristofer Grønskag og Tor Martin Norvik
Regissør: Vegard Dahle
Format: Spillefilm
Tilskudd: kr. 270 00

«Bestemorder” er en satirisk kjøttfarse om pensjonerte zombier og kampen mot sentralisering.
Gjennom et godhjertet forsøk på å forhindre at bygdas eldresenter legges ned, klarer en omsorgsarbeider, en hjerneforsker og et barnebarn ved et uhell å forvandle beboerne til menneskespisende zombier. Samme helg arrangerer skolekorpset konsert og inviterer hele bygda til fest. Gjør deg klar for 90 saftige minutter med bingo, blod og Bekhterev.

“The Promised Land”
Produsent: Fabelaktiv v/Arild Halvorsen
Manus: Arve Fuglum, Jonny Westernes, Rune Sæterstøl
Regissør: Jonny Westernes og Rune Sæterstøl
Format: Dokumentarserie
Tilskudd: kr. 150 000

“The PROMISED Land” er den store TV-serien om utvandringshistorien fra Norge til USA. I 2025 er det 200 år siden det første skipet seilte ut fra Stavanger til New York med 53 håpefulle emigranter. I tiårene som fulgte skulle 800 000 nordmenn – halvparten av Norges befolkning – følge etter dem over Atlanteren.

Som et ledd i arbeidet med å bedre kjønnsbalansen i film- og tv-bransjen fører Filminvest statistikk over kvinneandel i fondets tildelinger. Kvinneandelen regnes ut med bakgrunn i fagfunksjonene produsent, manusforfatter og regissør for serier/film og med bakgrunn i spilldesigner, art lead og teknisk ansvarlig for spill. Kvinneandel i prosjektene som har mottatt tilskudd er 26%. Prosentandelen i søknadsbunken var også på 26%. 

Peder Hamdahl Næss er Filminvest sin konsulent på film og serier. Are Sundnes er fondets konsulent på spill.