Vant 200 000 kroner til prosjektet”Slim”

Manusforfatter Trond Morten Venaasen gikk seirende ut av Filminvest sin Dramapitch under Kosmorama filmfestival tirsdag kveld. Premien på 200 000 kroner utstedes av Filminvest og skal benyttes til manusutvikling av prosjektet "Slim"

I januar utlyste Filminvest en pitchepris på 200 000 kroner til manusutvikling av en dramaserie tematisk forankret i fondets region. Konkurransen var åpen for manusforfattere bosatt i Norge, og det kom inn totalt 37 bidrag til konkurransen.

Juryen valgte ut følgende fire finalister, som fikk pitche under Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival:

“Heimert” – Malin Sunde
“Slim” – Trond Morten Venaasen
“Fritz Moen” – Eirik Svennson
“Café Haiti” – Mari Nilsen Neira

Under prisutdelingen på Kosmorama tirsdag kveld, kunngjorde juryen at vinneren av konkurransen var Trond Morten Venaasen som mottok 200 000 kroner av Filminvest, som skal benyttes til manusutvikling av prosjektet “Slim”.

Juryens begrunnelse:

“Blant årets påmeldte til Filminvest sin pitchekonkurranse var det en rekke sterke prosjekter, og et variert utvalg både når det kom til målgruppe, sjanger og tematikk. Juryen har hatt mange interessante diskusjoner rundt de ulike prosjektene, men valget av vinneren var enstemmig.

Juryen lot seg imponere av en engasjerende, presis og gjennomarbeidet pitch som ble levert med merkbar skaperglede og kunnskap om tema. Forfatteren lykkes i å formidle en tydelig overordnet visjon og har en sterk forståelse for serieformatets behov og muligheter. Premisset for serien fremstår klokkeklart og hyperrelevant. Dette er noe vi ikke har sett tidligere og serien belyser en tabubelagt og relevant problemstilling i vår tid. Juryen ser konturene av tydelige karakterer med både sterk vilje, frykt og sårbare sider som danner grobunn for godt drama og sterk identifikasjon. Forfatteren har lykkes med å sette ideen sin i en kontekst som balanserer humor og alvor på eminent vis. Serien vil også bidra til større mangfold og representativitet på skjermen.Prisen går til det juryen har tro på at kan bli et førsteklasses humordrama mange vil kjenne seg igjen i uansett hvor du kommer fra i verden eller hva du veier. Vinneren av årets pitchekonkurranse er Trond M K Venaasen med humordrama SLIM. “

Juryen besto av: 
Tanya Nanette Badendyck, Head of Scripted Content Norway-Viaplay
Eric Vogel, Daglig leder og produsent Tordenfilm
Martin Persson, Executive produsent Anagram Sweden

Foto: Kosmorama/Eirik Haldberg