Produksjonsstøtte til fire prosjekter

I løpet av første halvår 2023 har Filminvest innvilget produksjonsstøtte til fire prosjekter: en animasjonsserie, en animasjonsfilm, en spillefilm og en kinodokumentar.


THE HUGGINGTONS
Filminvest gir tre millioner kroner i produksjonsstøtte til den animerte TV-serien “The Huggingtons”, som produseres av Klipp og Lim i Trondheim. I tillegg går fondet inn med investeringsmidler på tilsvarende beløp. Dette er den største satsningen som er gjort på en animasjonsserie fra fondets side.

Familien Huggingtons er en underfundig, klemmeglad og sammensatt viking-trollfamilie som lever tett på naturen i et tidløst norsk univers! Som familiens naturlige midtpunkt finner vi 5 år gamle Liv, en eventyrlysten, svært følsom og nysgjerrig jente som er halvt menneske og halvt troll. Liv elsker å utforske verden rundt seg i den koselige og trygge tilværelsen rundt hjemmet, som hun deler med sine to søsken, foreldrene og kjæledyret “Pet”. Gjennom Liv opplever vi et lite miljø preget av trygghet og fortrolighet. Men også mysterier, eventyr, og masse humor.

I et medietilbud der nesten all animert tv-underholdning for barn er produsert i andre verdensdeler, vil “The Huggingtons” bli en internasjonal serie basert på den norske kulturen og den skandinaviske naturen. Serien lages for barn mellom 3-5 år, og har et totalbudsjett for 52 episoder på rundt 40 millioner kroner. Den har vært utviklet over flere ulike faser med serieskaperne Lars Hegdal og Ole Kristian Øye, og har vakt stor interesse på internasjonale filmmarked. Siden 2021 har produsent Kjersti Greger ved Klipp og Lim styrt utviklingen, som nå har fått et internasjonalt team med erfarne britiske manusforfattere, samt produsentpartnere fra Polen, Island og Belgia ombord for produksjon. I Norge skal serien vises på NRK, som også er med på finansieringssiden som samprodusenter. Internasjonal salgsagent er tyske Sola Media, etablert og eid av norske Solveig Langeland. The Huggingtons forventes å rulle ut på TV-skjermer i Norge og resten av verden i løpet av 2025.

LUDOLF LEMEN PÅ SINNASKOLEN
Et annet animasjonsprosjekt som mottar støtte er filmen “LUDOLF LEMEN på Sinnaskolen”, et prosjekt Filminvest har fulgt i lang tid og støttet i flere faser. Filmen får 750.000 kroner i produksjonsstøtte fra Filminvest, i tillegg til at fondet også har investert i filmen.

Ludolf Lemen er en lemengutt fra Dovrefjell som ikke kan bli sint. Når lemenkongen Kverulf går helt av skaftene, er det Ludolf som må redde både søstra si og hele lemenflokken fra den sikre bortgang. Ludolf må lære seg sinne, slik at han kan bekjempe Kverulf og hindre han i å gjennomføre galskapen sin. Ludolf må på SINNASKOLEN.

Filmen har et produksjonsbudsjett på 90 millioner kroner og produseres og regisseres av Sagatoon. Sagatoon er idéhavere og hovedforfattere, med originalskrevet manus av Johnny Carlsen, Kristian Kamp, Jørn Kolsrud og Jonny Westernes. Johnny Carlsen har også karakter- og produksjonsdesign, og Kristian Kamp har regi.  Sagatoon er et Hamar-basert filmselskap som lager familiefilm for et bredt nasjonalt og internasjonalt publikum. Sagatoons forrige film, “TROLL – kongens hale”, gikk rett inn på tredje plass på kinolisten i Norge, og kom inn på topp ti-listen i Kina. Den globale distribusjonen ble ødelagt av pandemien, men filmen lever fortsatt på strømmeplatformer rundt om i verden.

HEIM
Blaane mottar 1,5 millioner kroner i produksjonsstøtte til spillefilmen “Heim”. Fondet har også investert i filmen, som skal bli en romantisk komedie fra Trøndelag.

Når ANNI (38) får sparken, blir saksøkt av jobben, og dumpet av samboeren i Oslo, tvinges hun til å flytte tilbake til hjembyen for å bo hos sin mor. Dette er på ingen måte en del av Annis planlagte liv og karriere. Singel, blakk og uten jobb. I løpet av året hun er hjemme må hun ta tak i sin fortid før hun kan gå videre med livet. Klarer hun å hanskes med gamle venner, fiender, kjærester og spøkelser for å bo hjemme på Steinkjer, eller er det lettere å stikke fra alt og til hovedstaden igjen?

Julie Skaufel er filmens manusforfatter og regissør. Hun har tidligere utmerket seg som manusforfatter på tv-serier som “Hjem til jul” og “Julestjerna”, og som serieskaper av “Evy & Alltid”. “Heim” blir hennes spillefilmdebut. Filmens produsent, Bente Maalen, har lang og bred erfaring som produksjonsleder og linjeprodusent på en rekke filmer i Norge og utlandet. I 2018 startet hun Blaane film, hvor hun har produsert flere kortfilmer og har flere spillefilm-og serieprosjekt i utvikling.  “Heim” skal etter planene bli selskapets første spillefilm.

RINNANS RIVAL
TMM Produksjon og regissør Marte Hallem mottar 350 000 kroner i produksjonsstøtte til kinodokumentaren “Rinnans Rival”. Filminvest går inn og sikrer den siste biten av finansieringen, og filmen planlegges for premiere i 2024.

For kort tid siden visste ikke Fredrik at hans morfar var en av Norges viktigste Gestapo-agenter. Han visste heller ikke at han var halvt jødisk, het Karl Ludvig Isaevitch, og kunne vært en av de mange jødene som ble deportert eller henrettet. Isteden sletter han sitt jødiske navn og blir til dobbeltagenten Karl Adding. I denne filmen følger vi barnebarnet på en reise inn i morfarens historie. Det blir et møte med familiens store hemmelighet. Og et møte med sitt eget mørke.

Filmen produseres av TMM Produksjon, som sist hadde dokumentaren “Villmarksbarna – En eventyrlig reise” på kino i 2019. TMM  er et produksjonsselskap som feiret 35 årsjubileum i 2022. De produserer film og tv innen sjangrene dokumentar, drama, barne-TV, underholdning, livsstil og natur, og har i en årrekke levert større og mindre produksjoner til nasjonale tv-kanaler som NRK, TV2, TV3 og TVNorge. Regissør Marte Hallem  har en bred erfaringsbakgrunn. I tillegg til å være manusforfatter og regissør for film, tv og teater har hun også virket som musiker og programleder. Hun har skrevet manus til flere spel, og debuterte som regissør med dokumentarfilmen “i skyggen av oljeeventyret” i 2017. I 2020 regisserte hun dokumentaren “Fremmed blod”

Illustrasjon: Fra animasjonsserien “The Huggingtons”