Produksjonsstøtte til to prosjekter

På årets siste styremøte ble to produksjonssøknader innvilget.


“DANCING QUEEN I HOLLYWOOD”
Filminvest gir tre millioner kroner i produksjonsstøtte til oppfølgerfilmen “Dancing Queen i Hollywood””, som produseres av Amarcord ved produsent Thomas Robsahm. Som i “Dancing Queen” er det Silje Holtet som har skrevet manus, og Aurora Gossé som skal ha regi. 

“Mina og Markus vant ikke dansekonkurransen «The Mjøsa Challenge», men fikk en fantastisk trøstepremie i stedet. De skal til Los Angeles for å danse i en musikkvideo med en verdenskjent artist. En uventet invitasjon til en filmaudition gir Mina enda en utfordring og med hjelp av Susan, deres vertinne, som har vært på tusenvis av auditions, kaster Mina seg inn i enda et ukjent og halsbrekkende prosjekt. Men hva skal hun gjøre når hun oppdager at pappa er utro?”

Thomas Robsahm uttaler følgende: “Vi er så glade for at Filminvest nok en gang bidrar til til at det blir laget en god familiefilm i regionen. Etter at “Dancing Queen” begeistret både publikum og kritikere, og til nå har blitt invitert til hele 60 festivaler verden over og vunnet 15 priser, ser vi frem til å gi publikum en oppfølger som blir like underholdende som den første filmen”

“SKATTEJAKT PÅ LIVET”
Fabelaktiv mottar 350 000 kroner i produksjonsstøtte til dokumentarserien “Skattejakt på livet”, som retter seg mot barnepublikummet. Fabelaktiv har i en årrekke produsert innhold for-og begeistret- yngre seere, senest denne uken hvor sesong 2 av  serien “Redningshunden Bessie” hadde premiere på NRK. Arild Halvorsen er produsent for “Skattejakt på livet”, Rune Sæterstøl har skrevet manus og Marianne Sleire skal ha regi.

“I serien “Skattejakt på livet”skal vi få bli med NOAH (6/7 år) og familien hans på en oppdagelsesreise. De «jakter på» en større forståelse for hvordan verden henger sammen. Målet, den store skatten, er å finne frem til balansen som skal til for at kloden vår, naturen vår og vi mennesker har det bra. I «Skattejakt på livet» vil vi vise at det er så mye vi kan gjøre, om enn i det små.”