Juryen er klar

Filminvest gjennomfører en spillefilmpitch under Kosmorama 2024, nå er medlemmene av juryen bestemt.

 

Juryen består av:

ERIC VOGEL Produsent og daglig leder, Tordenfilm. Eric Vogel er produsent og daglig leder i det uavhengige produksjonsselskapet Tordenfilm, som feiret 20 års jubileum i fjor. I nyere tid har han arbeidet med bl.a. NRK sin sci-fi-serie Kuppel 16 (2022, produsent), Viaplay-serien Made in Oslo (2022, eksekutiv produsent), de tre sesongene av ZombieLars (2017-2019, eksekutiv produsent) samt thrillerserien Valkyrien (2017, produsent). Han har også jobbet med spillefilm, blant annet de to animerte filmene om Knutsen & Ludvigsen (2015 og 2020, produsent). Før han var med å starte opp Tordenfilm jobbet Vogel som journalist i NRK Radio. Han har utdanning fra NTNU samt produsentlinjen ved Den norske filmskolen på Lillehammer.

 

SILJE NIKOLINE GLIMSDAL er Senior Acquisiton Manger hos SF Studios. Silje er utdannet dramaturg. Hun begynte som praktikant hos Zentropa i 2009, og ble raskt med i deres internasjonale salgsteam TrustNordisk, som er et av de ledende salgsbyråene i Europa. I TrustNordisk hadde hun ansvar for innkommende prosjekter, manus og utvikling, som deres prosjektleder. Silje startet i SF Studios høsten 2021 som er et av skandinavias ledende distribusjonsselskap, hvor hun i dag sitter med nordiske innkjøp, hvor hun arbeider  tett med nordiske produsenter og produksjoner. Hun har blant annet hovedansvar for norske prosjekter, hvor hun arbeider tett med den norske distribusjonen om å finne de beste lokale filmene.  

 

RUNE DENSTAD LANGLO er regissør og manusforfatter, oppvokst i Trondheim. Rune’s første spillefilm Nord (2009) vant kritikerprisen under Berlinale Panorama, samme år som han ble kåret til Best New Narrative Filmmaker på Tribeca Film Festival. Deretter skrev han og regisserte spillefilmene Jag Etter Vind (2013) og Welcome to Norway (2016), der sistnevnte vant publikumsprisen på Göteborg Film Festival. De siste årene har han hatt regi på TV-seriene Frikjent (2015), Grenseland (2017), Besatt (2019), Gutta på Skauen (2022) og Milf of Norway (2024).

 

 

Filminvest sin pitchepris på 100 000 kroner går i 2024 til en spillefilmidé som:

–       er tematisk forankret i regionen Trøndelag/Innlandet

–       har til hensikt å bli produsert i regionen med hjelp av regionens filmbransje

–       kan sannsynliggjøre et stort regionalt og nasjonalt publikumspotensial

Pitchen er basert på innsendte bidrag, der 3 forhånds-juryerte prosjekter får 8 minutter til å presentere sin idéi forbindelse med Kosmorama Internasjonale filmfestival onsdag den 6. Mars 2024. Juryen får deretter 7 minutter til å stille spørsmål til hvert av prosjektene, som vil bli vurdert ut fra originalitet, relevans og muligheter for realisering. Kunngjøring av vinneren skjer i forbindelse med Kosmoramas 20-år jubileumsfest samme kveld.

Prisen er på kr. 100 000 og skal benyttes til utvikling av vinnerprosjektets manus. 
Om prosjektet skal kunne støttes videre, må det foreligge avtale med produsent og dokumentert interesse fra distributør. 

Frist for å levere bidrag er den 1. februar 2024. [email protected]. Send inn en kort prosjektbeskrivelse/pitch på maksimalt 400 ord – én A4-side – , samt CV innen fristens utløp som merkes: Pitch Filminvest 2024