Vant 100 000 kroner til “Sigrid”

Julie Skaufel gikk seirende ut av Filminvest sin spillefilmpitch under Kosmorama filmfestival onsdag. Premien på 100 000 kroner utstedes av Filminvest og skal benyttes til manusutvikling av prosjektet "Sigrid"

I januar utlyste Filminvest en pitchepris på 100 000 kroner til manusutvikling av en spillefilm tematisk forankret i fondets region. Konkurransen var åpen for manusforfattere bosatt i Norge, og det kom inn totalt 22 bidrag til konkurransen.

Juryen valgte ut følgende tre finalister, som fikk pitche under Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival:

“Jenta i båten” – Harald Rømma
“Andre Siden av Verden” – Jay Choi
“Sigrid” – Julie Skaufel

Under prisutdelingen på Kosmorama onsdag kveld, kunngjorde juryen at vinneren av konkurransen var Julie Skaufel som mottok 100 000 kroner av Filminvest, som skal benyttes til manusutvikling av prosjektet “Sigrid”.

Juryens begrunnelse: “…en orginal tilnærming til en sjanger med stort publikumspotensial. Prosjektet har en sterk regional forankring og appell, men også en internasjonal ambisjon. Vi er også alle enige i at forfatteren vil kunne bringe denne historien og idéen videre til det store lerretet med sitt brennende engasjement.”

Juryen besto av: 
Eric Vogel, Daglig leder og produsent Tordenfilm
Silje Nikoline Glimsdal, Senior Acquisiton Manger  SF Studios
Yngvill Svee Flikke, regissør og manusforfatter
(Yngvill Svee Flikke erstattet Rune Denstad Langlo, som ble forhindret i å delta på selve pitchen)
Foto: Emilie Wulff Skårild/Kosmorama