Produksjonsstøtte til “Heim”

Filminvest gir 3 millioner kroner i produksjonsstøtte til spillefilmen “Heim”, som produseres av Blaane Film ved Bente Maalen, og med Julie Skaufel på regi.

Filminvest gir tre millioner kroner i produksjonsstøtte til spillefilmen “Heim”, som produseres av Blaane Film ved Bente Maalen, med Julie Skaufel på regi.

Bakgrunnen for prosjektet er Julie Skaufels idé om en film lagt til Steinkjer. En romantisk komedie om å flytte ut og flytte hjem igjen.  Prosjektet er et kjærlighetsprosjekt. Kjærlighet til Trøndelag, kjærlighet til småbyen og kjærlighet til filmen.

Skaufel er blant annet kjent for stormsuksessen Hjem til jul på Netflix, som Skaufel skrev sammen med blant andre Miriam Larsen. Skaufel og Larsen har senere bevist at romantisk komedie er en formel de behersker med seriene Evy & Alltid og Julestjerna. Heim vil bli Skaufels debut som regissør på en spillefilm.

Heim vil også bli Maalens spillefilmdebut som produsent, en rolle fondet er trygg på at Maalen er klar for å ta på seg. Maalen har en solid bakgrunn fra spillefilmproduksjon, med en rekke nasjonale og internasjonale filmer på merritlisten, blant annet som produksjonsleder på Håp og den britiske The Bird Catcher, og linjeprodusent på filmer som I Onde Dager og La Elva Leve. 

Kort om filmen:

Når ANNI (35) får sparken, blir saksøkt av jobben, og dumpet av samboeren i Oslo, tvinges
hun til å flytte tilbake til hjembyen for å bo hos sin mor. Dette er på ingen måte en del av Annis planlagte liv og karriere. Singel, blakk og uten jobb. Klarer hun å hanskes med gamle venner, fiender, kjærester og spøkelser for å bo hjemme på Steinkjer, eller er det lettere å stikke fra alt og til hovedstaden igjen?

Filmen vil bli spilt inn i Trøndelag i sin helhet. Regional filmbransje har også vist stor interesse for filmen, så dette vil for flere bli en mulighet til å få deltatt for første gang i en spillefilmproduksjon. Filmen er ikke fullfinansiert, men et tilskudd fra Filminvest på 3 millioner kroner og en investering på 2 millioner håper vi bidrar til at filmskaperne kommer nærmere å få realisert prosjektet sitt. 

(Heim har fått produksjonstilskudd på 1,5 millioner kroner fra Filminvest i 2023. Dette har senere blitt trukket, så det samlede finansielle bidraget fra Filminvest blir på 5 millioner kroner.)

Bilde: Regissør Julie Skaufel og produsent Bente Maalen