Brev til Håkon Banken

En dokumentarfilm om musikeren som var banebrytende på 1970-tallet da han turte å synge om egne psykiske problemer – og menneskene det betød alt for.

En dokumentarfilm om musikeren som var banebrytende da han turte å synge om egne psykiske problemer på 1970-tallet – og menneskene det betød alt for. «Hvordan tror du verden ser på meg den dag jeg kommer hjem?, synger Håkon Banken i et musikalsk brev på 1970-tallet. Han er 28 år gammel og innlagt på psykiatrisk institusjon. Mot alle odds og etter at platene hans blir stemplet som sosialpornografi i rikspressen, blir han likevel en av landets mest populære artister. I denne dokumentaren blir historien om Håkon Banken fortalt gjennom møter med mennesker han nådde hjertene til.

I dokumentarfilmen møter vi tre mennesker – Roger, Solveig og Geir – som Håkon Bankens musikk har betydd svært mye for. Deres historier er med å ramme inn filmfortellingen om Håkon Banken. Filmen byr også på eksklusive intervjuer med Håkon Banken selv, men også avdøde Per Johan Skjærstad.

Produsent:Trad Film v/ Sven Arild Storberget og Camilla Vanebo

Regi: Sven Arild Storberget, Martin Walther

Premiere: 12.mars 2024