Mitt barn: Lebensborn

Mobilspillet Mitt barn: Lebensborn har fått en strålende mottakelse fra anmeldere og spillere over hele verden, og er oversatt til en rekke språk. Spillet er produsert av Teknopilot og Sarepta Studio i den dynamiske spillklyngen Hamar Game Collective.

Mitt barn: Lebensborn er et spill som gir innblikk i livet til et krigsbarn – en tyskerunge – i Norge etter 2. verdenskrig. I dette simuleringsspillet skal du ta vare på et Lebensborn-barn. Barnet skal mates, stelles, lekes med og må beskyttes fra omverdenen. Det vil vise seg å være en både vanskelig og hjerteskjærende oppgave. For spillet baserer seg på faktiske hendelser fra etterkrigstiden, hvor mange barn opplevde å være nærmest fritt vilt i sine lokalsamfunn fordi de bar genene til sine tyske soldatfedre.

Dette mobilspillet utnytter spillsjangerens evne til å skape identifikasjon. Spilleren vil gjennom å ta egne valg oppleve å få et medansvar for barnets velferd og kunne utforske hvor begrensede muligheter disse barna hadde. Målet er å gi spillerne kunnskap om en lite kjent del av norsk etterkrigshistorie og innsikt i hvordan hat kan få et lokalsamfunn til å straffe uskyldige barn.

 

Produsent: Teknopilot v/Elin Festøy, Sarepta Studio v/Catharina Due Bøhler

Regissør: Catharina Due Bøhler

Distribusjon: Mobil, nettbrett. Nedlastbart i App Store og Google Play.