Phantoms of the Sierra Madre

En dansk manusforfatter begir seg ut på en søken for å finne en tapt apache-stamme i Mexico, men blir innviklet i de etiske dilemmaene tilknyttet å finne en stamme som ikke ønsker å bli funnet. Hans reise tar en uventet vending etter en sjokkerende oppdagelse i Oslo forandrer hele historien.

Ny kinodokumentar fra UpNorth Film. (tidl. Apache)

For åtte år siden hadde den danske manusforfatteren Lars K. Andersen en idé til en film inspirert av barndomshelten sin, den norske oppdagelsesreiseren Helge Instad, som dro på en ekspedisjon til Mexico i 1937 for å finne en tapt apache-stamme. Nå vil Lars følge i hans fotspor og finne den mystiske stammen sammen med den norske filmskaperen Håvard Bustnes. Men det de tror skal bli en eksentrisk “road movie” i den ville amerikanske vesten, blir raskt til en ufrivillig dekonstruksjon av mytologien rundt den hvite eventyreren. Både Lars og Håvard blir tvunget til å revurdere prosjektet sitt og deres egne roller som kulturelle utenforstående.

På veien blir de ledsaget av Pius, oldebarnet til apache-krigeren Geronimo, som selv er en sterk troende på apachenes tilstedeværelse i Mexico. Med filmprosjektet på randen av sammenbrudd, begir Lars seg ut på en siste søken etter svar som leder ham til Helge Ingstads barnebarn i Oslo. På loftet venter en sjokkerende oppdagelse som endrer alt.

 

Produsent:UpNorth Film v/ Christian Aune Falch og Håvard Bustnes

Regi: Håvard Bustnes

Premiere: Festivalpremiere 17.mars 2024. Norsk kinopremiere ikke fastsatt